Περισσότερα από 6.000 μέλη του ΕΔΟΕΑΠ ψήφισαν για την αλλαγή του καταστατικού του οργανισμού στις τρεις μέρες της ψηφοφορίες που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Με τον αριθμό αυτό επιτεύχθηκε η απαρτία που χρειαζόταν για να κριθεί νόμιμη η διαδικασία. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων βρεθήκαν 5.619 «ΝΑΙ», 350 «ΟΧΙ» ενώ βρέθηκαν 115 λευκά και 43 άκυρα.

Μετά την υπερψήφιση των αλλαγών στο καταστατικό αυτό που απομένει είναι η ψήφιση της τροπολογίας και από τη Βουλή για τη διάσωση του οργανισμού.

Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος αναφερόμενος στην προσέλευση στις κάλπες και την επίτευξη απαρτίας επισήμανε: «Ο ΕΔΟΕΑΠ αλλάζει σελίδα, αφήνοντας πίσω του λογικές και πρακτικές του παρελθόντος αγκαλιάζοντας όλους τους εργαζόμενους των Μέσων Ενημέρωσης. Δεν είναι η ώρα όμως για πανηγυρισμούς. Η επόμενη ημέρα απαιτεί σκληρή δουλειά ώστε ο ΕΔΟΕΑΠ να γίνει ένας πρότυπος και σύγχρονος ασφαλιστικός Οργανισμός που θα αξιοποιεί στο μέγιστο επίπεδο αποτελεσματικότητας τους πόρους που διαθέτει προς όφελος των ασφαλισμένων του».