Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Δημήτρη Οικονόμου στον Βασίλη Λυριτζή (Vid)

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Δημήτρη Οικονόμου στον Βασίλη Λυριτζή (Vid)

Ήταν επί χρόνια δίδυμο σε πρωινές ενημερωτικές εκπομπές.

Ήταν ένα από τα μακροβιότερα δίδυμα στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Ο Βασίλης Λυριτζής με τον Δημήτρη Οικονόμου συμπορεύθηκαν τηλεοπτικά για περισσότερα από 20 χρόνια. Πέρα από συνεργάτες ήταν κουμπάροι αφού τους συνέδεε βαθιά φιλία. Ο Δημήτρης Οικονόμου ήταν εκείνος που έκανε γνωστή τη δυσάρεστη είδηση μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Ξεκινάμε με μια τραγική είδηση, έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή ο Βασίλης Λυριτζής. Ο αδερφός μας, ο φίλος μας, ο κουμπάρος μου, ο άνθρωπος που συμπορευτήκαμε για πάρα πολλά χρόνια. Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό από τους δικούς του ανθρώπους και δικούς μου ανθρώπους ότι έφυγε από τη ζωή μετά από μια σύντομη μάχη που έδωσε στο νοσοκομείο. Μετά από έναν μήνα στο νοσοκομείο, επιδεινώθηκε ραγδαία η κατάσταση της υγείας του.

Είχε προβλήματα τους τελευταίους δύο τρεις μήνες και δυστυχώς πριν από λίγη ώρα κατέληξε.

Ήμασταν με τον Βασίλη από το 1989, συνεργαστήκαμε στις ίδιες δουλειές, είχαμε κοινή πορεία από το 1996 μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο. Μας αγαπήσατε πολύ σαν δίδυμο, πριν από ενάμιση χρόνο χωρίσαμε και δυστυχώς σήμερα είχαμε αυτή την κατάληξη, μετά από μια σύντομη μάχη που έδωσε με την ασθένεια στο νοσοκομείο. Να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια, που είναι και δική μου οικογένεια, γιατί είμαστε και κουμπάροι, είμαστε και συγγενείς στην πραγματικότητα και θα είμαι πάντα δίπλα τους.

Δεν έχω πια λόγια να πω. Τον περιμέναμε τις τελευταίες μέρες, ξέραμε ότι η κατάσταση είχε επιδεινωθεί, ειδικά από χθες βράδυ που ενημερώθηκε κι εγώ ότι είναι θέμα ωρών. Τώρα στις 5:30 το πρωί έγινε το συμβάν. Για όλους εμάς εδώ είναι μια κατάσταση που δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούμε. Περισσότερα χρόνια έχω περάσει σε αυτή τη ζωή με τον Λυριτζή παρά με την οικογένειά μου» ανέφερε ο Δημήτρης Οικονόμου.