Νέος νόμος για το Photoshop στη Γαλλία με αντιπαράδειγμα την Δέσποινα Βανδή

Δέκα χρόνια από το ρετουσαρισμένο εξώφυλλο της Βανδή – Τι απαντάει η ίδια (Vid)

Αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο.

Ήταν Δεκέμβριος του 2007 όταν το περίφημο εξώφυλλο του Nitro με την Δέσποινα Βανδή έβγαινε στα περίπτερα όλης της Ελλάδας.

Το περιβόητο εξώφυλλο που ξεσήκωσε συζητήσεις εκείνη την περίοδο γιατί συνοδεύτηκε με τη δημοσιοποίηση των πρωτότυπως φωτογραφιών, πριν υποστούν ψηφιακή επεξεργασία, και έδειχναν έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο.

Το εν λόγω εξώφυλλο πρόσφατα έγινε θέμα συζήτησης σε γαλλικές ιστοσελίδες, λόγω του νέου νόμου που υποχρεώνει τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες μοντέλων να υποδηλώνουν την ύπρξη ψηφιακής επεξεργασίας.

Η τραγουδίστρια απάντησε για πρώτη φορά στην κάμερα του Πρω1νού δέκα χρόνια μετά για όλο το παρασκήνιο της φωτογράφισης.

«Στου Nitro τη φωτογράφηση, ήταν 40 μέρες μόλις είχα γεννήσει. Είχαμε μιλήσει με τον Πέτρο Κωστόπουλο και μου είχε πει θέλω να μου δώσεις το πρώτο εξώφυλλο, ετοιμαζόμουν για δουλειά και του είχα πει ΟΚ αλλά “λίγο βοήθησέ με γιατί το σώμα μου δεν έχει ακόμα επανέλθει”. Θεωρώ ότι δεν ήταν και τραγικά μεγάλες οι αλλαγές. Αλλά δεν ήταν και τόσο μεγάλες οι αλλαγές για να το πάρουν οι Γάλλοι και να δείξουν το πριν και το μετά» δήλωσε η Δέσποινα Βανδή.

«Με το ρετούς έχω ένα θέμα όσον αφορά την υπερβολή. Έχουν υπάρξει φορές σε εξώφυλλα που να ζητάω να μην μου σβήνουν όλες τις ρυτίδες. Δεν είμαι πια ούτε 20, ούτε 30. Όταν όλα είναι τόσο πλαστικό, είναι τόσο αφόρετο αυτό το θέμα. Καμιά δεν είναι έτσι ακριβώς πως φαίνεται στα εξώφυλλα»

Δείτε τι είπε συνολικά στην κάμερα του Ant1.