Γιώργος Μητσικώστας: Αποκάλυψε ποια φάρσα δεν έκανε ποτέ γιατί… θα τον έβρισκαν κρεμασμένο

Λίγο πριν τη μεγάλη του τηλεοπτική επιστροφή μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, ο Γιώργος Μητσικώστας έκανε μια μίνι αναδρομή στο παρελθόν μιλώντας στη Φένια Γιαννουλάδη και το «Πρώτο Θέμα».

Ο κορυφαίος Έλληνας μίμος αποκάλυψε χρόνια μετά, ποια φάρσα είχε στο μυαλό του να κάνει, ενώ παραδέχτηκε πως υπήρχε πολύ σημαντικός λόγος που τελικά έκανε πίσω.

Ποιος ήταν αυτός; Ότι… θα τον έβρισκαν κρεμασμένο, όπως χαρακτηριστικά λέει.

«Ήθελα κάποια στιγμή να κάνω μια φάρσα στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά θα έπρεπε να ξυπνήσω τη Λαγκάρντ στις 3 τα ξημερώματα. Ήταν η περίοδος λίγο πριν παραδώσει ο Παπανδρέου στον Παπαδήμο και ήμουν στον ΑΝΤ1. Ένα πρωί, καθώς ετοίμαζα την εκπομπή για το ραδιόφωνο ρώτησα μια κοπέλα από το δελτίο αν έχουμε το τηλέφωνο της Κριστίν Λαγκάρντ. Μου είπε ότι είχε ένα τηλέφωνο στο Παρίσι.

Πήρα λοιπόν και ήταν η γραμματέας της. Έκανα κατευθείαν τη φωνή του Παπανδρέου, ενώ συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις κάνεις πρώτα τη γραμματέα και μετά… περνάς τη γραμμή. Ήταν 9 το πρωί. Μου είπε ότι η Λαγκάρντ είναι στη Νέα Υόρκη και μου έδωσε τον προσωπικό της αριθμό, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή εκεί η ώρα είναι 3 τα ξημερώματα.

Κάθισα λίγη ώρα και το σκέφτηκα. Μετά σκέφτηκα και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και ότι θα με βρουν κρεμασμένο από ένα έλατο. Και απλώς δεν το προχώρησα. Δεν το τόλμησα», παραδέχτηκε, με όλους εμάς να απογοητευόμαστε λιγάκι.

Θα επρόκειτο, άλλωστε, για μία από τις καλύτερες φάρσες που έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα.