Αυτοκτόνησε ο διάσημος τηλεοπτικός chef και συγγραφέας Anthony Bourdain

Ο Anthony Bourdain, τηλεοπτικός σεφ και συγγραφέας για το φαγητό και παρουσιαστής του «Parts Unknown» στο CNN, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του την Παρασκευή στη Γαλλία, ενώ δούλευσε στην τηλεοπτική του σειρά για τις γαστρονομικές παραδόσεις σ’ ολο τον κόσμο.

Ο Bourdain, που ήταν 61 ετών, βρέθηκε στο δωμάτιό του στο Στασβούργο από τον φίλο του, επίσης σεφ, Eric Ripert. Τα μέσα μετέδωσαν την είδηση του θανάτου με την σημείωση ότι ήταν αυτοκτονία χωρίς να δωθούν παραπάνω λεπτομέρειες. Ο Ripert επίσης αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε είδηση όταν ερωτήθηκε.

Το βιβλίο του «Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly» του έδωσε παγκόσμια φήμη. Λάτρευε τα ταξίδια, το κρασί και να κάνει νέους φίλους. Η μοναδική του ικανότητα στο να εξιστορεί τις περιπέτειές του και όσα ζούσε στα ταξίδια του τον ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλούς αντίστοιχους «ταξιδιώτες της μαγειρικής».

Στα ταξίδια του είχε φάει τα πάντα, από ωμούς καρχαρίες μέχρι αμελέτητα αρνιών. Ήταν δυο φορές χωρισμένος και είχε μία κόρη από τον δεύτερο γάμο του.