Ηθοποιός των «Δυο Ξένων» ξεσπάει: «Είναι μίζεροι, είναι μαλ…ες»

Ηθοποιός των «Δυο Ξένων» ξεσπάει: «Είναι μίζεροι, είναι μαλ…ες»

Η τραγική ειρωνεία του ρόλου που τον ανέδειξε και δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.

Ο Σπύρος Πούλης έγινε γνωστός από τους «Δύο Ξένους» ως ένας από τα πειραχτήρια μαθητές της σχολής αρχαίου δράματος του Κωνσταντίνου Μαρκορά.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι στην πραγματική του καριέρα ως ηθοποιός δεν έχει μπορέσει ως τώρα να παίξει αρχαία παράσταση εκεί που ονειρεύονται όλοι οι ηθοποιοί, στην Επίδαυρο.

Μάλιστα σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Λοιπόν» εξέφρασε το παράπονό του ενώ ξέσπασε εναντίον συγκεκριμένων συναδέλφων του.

«Δεν έχω παίξει στην Επίδαυρο, δε με θέλουν, δεν είμαι καλός ηθοποιός για την Επίδαυρο. Θέλω πολύ να παίξω στην Επίδαυρο, δεν το κρύβω. Μας είχε πάρει ο δάσκαλός μας, τότε, ως ακόλουθους του βασιλιά σ’ ένα έργο, κι είχα παίξει μία φορά. Έρχονται πολλοί σκηνοθέτες και μου λένε ότι είμαι ο ιδανικός να παίξω κάποιο ρόλο του Αριστοφάνη, αλλά ακόμα δεν έχω παίξει τίποτα».

Δε θέλω γιατί κάποιοι είναι μίζεροι, είναι μαλ…ες, είναι κακοί άνθρωποι, ανεβαίνουν επάνω στη σκηνή και θέλουν να τα “φάνε” όλα. Αυτό δεν μου αρέσει, θέλω ήσυχους ανθρώπους, γλυκούς, μεγαλώνω και δεν μπορώ τους άλλους, με εκνευρίζουν, δεν μπορώ γιατί ή θα παίξω ξύλο ή θα σηκωθώ να φύγω. Έτσι λέω “όχι” από την αρχή και τελειώνω»