Νέο κανάλι ξεκινάει ο Νίκος Μαστοράκης που θα θυμίζει τα... παλιά

Νέο κανάλι ξεκινάει ο Νίκος Μαστοράκης που θα θυμίζει τα… παλιά

Τι αποκάλυψε ο σκηνοθέτης για τα σχέδιά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γρηγόρη Μελά για το Newsit ένα νέο εγχείρημα στον χώρο της διαδικτυακής τηλεόρασης ξεκινάει ο Νίκος Μαστοράκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοισιογράφου και όσα αποκάλυψε ο σκηνοθέτης το νέο κανάλι θα λειτουργεί με τον αρχειακό θησαυρό του δεύτερου, από όλες τις παραγωγές που ενεπλάκη στις πολλές δεκαετίες ενασχόλησής του με την ελληνική τηλεόραση.

«Ανήκω σε μια κατηγορία ανθρώπων που έχουν την υπομονή, την επιμονή και την πολυτέλεια να αυτοδιορίζονται φύλακες πολύτιμων παραπεταμένων θησαυρών, όσο κι αν υπάρχουν τόσα οξύμωρα σε πέντε λέξεις. Το “παραπεταμένων” αναφέρεται στην απρέπεια πολλών να θεωρούν πως ο, τι περασμένο είναι και άχρηστο. Με πρώτο παράδειγμα την άθλια ΕΡΤ που επί δεκαετίες είχε το αρχείο της αφύλακτο, να ληστεύεται από τον κάθε πονηρό υπαλληλάκο ή να “φυλάσσεται” σε πλημμυρισμένα κτίρια και να σαπίζει κάθε μέρα περισσότερο.

Όχι ότι τα ιδιωτικά κανάλια έδειξαν μεγαλύτερο σεβασμό στο παρελθόν τους. Και αυτό που δεν παύει να με καταπλήσσει, είναι ότι η δουλειά που κάναμε εκεί στη μέση των 60’s, στη σπαργανική τηλεόραση που δεν είχε καν ένα βίντεο για να γράφει τις κουτσά-στραβά εκπομπές της, θα μπορούσε σήμερα να διδάσκεται στις ειδικές σχολές και στα πανεπιστήμια. Ούτε εγώ υπήρξα προνοητικός, εκείνο τον καιρό. Το κόστος της ταινίας ήταν σοβαρό μέρος του προϋπολογισμού μας κι έτσι μια ταινία ακριβή την γράφαμε ξανά και ξανά, μέχρι να βγάλει drops και τότε την αποθηκεύαμε, φτιάχνοντας έτσι άθελά μας ένα πολύτιμο αρχείο.

Οι θεατές, λοιπόν, του Gold TV θα δουν από τα μαυρόασπρα Super Bingo μέχρι τα τελευταία Candid Camera», αναφέρει ο δημιουργός.

Ενώ ο σκηνοθέτης προσθέτει ότι «όσο παλιότερα, τόσο πολυτιμότερα. Από την τηλεοπτική ηλικία όπου δεν είχαμε led, τεράστια σκηνικά με πολύχρωμο plexi και είχαμε μία αφίσα στο φόντο, ένα-δυο έπιπλα γραφείου, τραπεζάκι και δυο καρέκλες, αλλά στις καρέκλες αυτές κάθονταν ο Νίκος Ρίζος, ο Λαμπρούκος, ο Γκιωνάκης. Η ηλικία της λιτότητας, της αφέλειας, του ενθουσιασμού για την πρωτόγνωρη δουλειά, η ηλικία των μεγάλων, πραγματικών σταρ».

Νέο κανάλι ξεκινάει ο Νίκος Μαστοράκης που θα θυμίζει τα... παλιά

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας που ξεκινάει αυτήν την Κυριακη 15 Δεκεμβρίου και θα έχει οκτάωρη διάρκεια περιλαμβάνει:
16:00 – «Καληνύχτα Μαμά»: Μία κόρη πιο ώριμη από τη μαμά της.
16:24 – CANDID CAMERA: μία ώρα φάρσες με το πρώτο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου.
17:24 – «Χωρισμένοι με παιδιά»: Ο Μπάντης, μπερμπάντης, οικογενειάρχης με ζαβά τέκνα.
17:54 – SUPER BINGO: από τον τελευταίο κύκλο του θρυλικού τηλεπαιχνιδιού με τον Νίκο Μαστοράκη.
18:21 – «Ένας Τρελός, Τρελός Πλανήτης»: Τα παράδοξα του κόσμου μας, δέκα+… χρόνια πριν.
19:33 – «Πείτε την Αλήθεια»: Τηλεπαιχνίδι με τη Μπέτυ Λιβανού.
19:58 – «Σήμερα»: η ιστορική πρώτη εκπομπή ρεπορτάζ της ελληνικής TV μας μεταφέρει στην επικαιρότητα των 70s.
20:27 – HIRED TO KILL: ταινία του Νίκου Μαστοράκη γυρισμένη στην Κέρκυρα.
21:59 – «Όχι Τα Νέα»: Η εκπομπή που ξεκίνησε την τηλεοπτική σάτιρα στην… τηλεόραση! Μεγάλες δόσεις αυτοσαρκασμού με την Ελένη Ράντου και τον Ντάνο Λυγίζο.
22:24 – «Αργά»: το πρώτο επεισόδιο της πρώτης ελληνικής late night εκπομπής με καλεσμένους τη Σοφία Βόσσου, τον Δημήτρη Πιατά, την Εύη Παπαδάκη και γυμναστική από την Ελένη Πετρουλάκη.