Τσακνής

Απομάκρυνση Τσακνή από την ΕΡΤ: Μια ετεροχρονισμένη εκδίκηση Κωστόπουλου;

Η μεταξύ τους κόντρα κρατά τουλάχιστον μια δεκαετία. Και ο λόγος είναι ξεκάθαρος.

Αναμενόμενο έμοιαζε για τους ανθρώπους της ΕΡΤ το τέλος του Διονύση Τσακνή από την προεδρεία, μιας και οι εντάσεις των τελευταίων μηνών δεν είχαν τέλος.

Ο ίδιος, είχε δηλώσει πως αποχωρεί κατά την εκδήλωση παρουσίασης της νέας διοίκησης της ΕΡΤ από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

Μεγαλοστελέχη της ΕΡΤ, ωστόσο, πολύ καιρό πριν την απομάκρυνσή του είχαν αρχίσει να σχολιάζουν τη διόλου εποικοδομητική του παρουσία, με τον πρόεδρο να μην έχει τη διάθεση να κατεβάσει τους τόνους.

Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο ρεπορτάζ του Γιώργου Πετρίδη για το «Πρώτο Θέμα», η κόντρα Τσακνή – Βασίλη Κωστόπουλου μετρά πολλά χρόνια πριν –περίπου 10- , όταν επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και επί θητείας Χρήστου Παναγόπουλου, ο Κωστόπουλος είχε απολυθεί από τη θέση του νομικού συμβούλου επειδή δε συμφωνούσε με τις παροχές της ΕΡΤ προς την ΑΕΠΙ. Ο ίδιος, αμέσως μετά την απόλυσή του έκανε αγωγή κατά της ΕΡΤ την οποία μάλιστα κέρδισε και επανήλθε. Δεν ξέχασε όμως.

Ο Τσακνής είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς είχε εμφανιστεί ως μάρτυρας σε βάρος του. Κάτι που ο Κωστόπουλος δεν μοιάζει να του έχει συγχωρήσει.

Απομάκρυνση Τσακνή από την ΕΡΤ: Μια ετεροχρονισμένη εκδίκηση Κωστόπουλου;

Ο Νίκος Παππάς, από την άλλη, κράτησε χαμηλό προφίλ, καθώς αρκέστηκε σε μια απλή επιστολή αναγνώρισης της συμβολής και του έργου του.

Κάτι που όπως όλα θα δείχνουν, έχει αποφασίσει να κάνει και όλο το δυναμικό της ΕΡΤ, το οποίο είναι πολύ απορροφημένο στην οργάνωση του νέου προγράμματος του Ραδιομεγάρου. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, φετινός στόχος τους είναι να αποδείξουν πως η μονομέρεια από πλευράς τους αποτελεί μια άδικη κατηγορία. Με άλλα λόγια, τη νέα σεζόν θα χαρακτηρίζει ο πολιτικός διάλογος και όχι το… σερί της κυβέρνησης.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν άνθρωποι της ΕΡΤ, οι οποίοι -παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα- ετοιμάζονται να υποδεχτούν στα παλιά του λημέρια τον Θοδωρή Μιχόπουλο, ο οποίος φημολογείται πως θα επιστρέψει στο control του δελτίου ειδήσεων.

Τίποτα, πάντως, δεν είναι σίγουρο, καθώς φήμες τον θέλουν να έχει προβεί σε συζητήσεις και για ενδεχόμενη συνεργασία με το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη…