Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κυβερνητική προπαγάνδα από την ΕΡΤ - Αν χρειαστεί θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό»

Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της οποίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε σε ερώτηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ επί κυβέρνησης Σαμαρά.

«Ας μιλήσουμε καλύτερα για το μέλλον και όχι για το παρελθόν, όλοι έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρότι 5 χρόνια μετά το συνολικό κόστος αυτής την κίνησης δεν έχει εκτιμηθεί.

Στη συνέχεια της απάντησής του σχολίασε: «η ΕΡΤ όπως είναι σήμερα να την ξεχάσουμε. Η χώρα χρειάζεται δημόσια τηλεόραση, αλλά όχι όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό και θα προσαρμοστεί σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό. Αυτό που γίνεται σήμερα στην ΕΡΤ είναι θλιβερό και απαράδεκτο», δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του για το πώς σκοπεύει να συνεχίσει τη λειτουργία του ο δημόσιος φορέας σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές.