Έρχεται το barcode σε εφημερίδες και περιοδικά

Πάρθηκε η απόφαση: Προς επανέκδοση η πιο ιστορική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης

Ποιοι είναι εκείνοι που θ' αναλάβουν το εγχείρημα;

Πρωτοκυκλοφόρησε το 1911 και έκτοτε, για περισσότερο από έναν αιώνα, βρισκόταν σε καθημερινή βάση στα περίπτερα, μέχρι που τον Οκτώβρη του 2017 έκλεισε, στέλνοντας στην ανεργία περισσότερους από 65 εργαζόμενους. Πλέον, όμως, είναι έτοιμη να «βγει» εκ νέου.

Ο λόγος για την ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία», η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο να εκδοθεί εκ νέου, καθώς εδώ και αρκετούς μήνες ένας όμιλος επιχειρηματιών επεξεργάζεται το συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο έμπειρος Μιχάλης Αλεξανδρής είναι ο πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας, καθώς ήταν δική του ιδέα να κυκλοφορήσει και πάλι η «Μακεδονία». Οι πληροφορίες λένε πως υπάρχουν 10 συνολικά επιχειρηματίες που αναμένεται να σηκώσουν το «φορτίο» της εφημερίδας, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Φήμες κάνουν λόγο για συμμετοχή και του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δραστηριοποιείται εντόνως στα ΜΜΕ τον τελευταίο χρόνο- πέραν της σταθερής ενασχόλησής του με την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Σε πρώτη φάση ο στόχος είναι να βγει και πάλι στην αγορά ένα πολυσέλιδο κυριακάτικο φύλλο, με την ταυτόχρονη δημιουργία ενός σύγχρονου ενημερωτικού portal, το οποίο δε θα περιορίζεται στα τεκταινόμενα στην συμπρωτεύουσα, αλλά θ’ ασχολείται με τα όσα συμβαίνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Καλή αρχή!