Η Νέα Δημοκρατία απαντά στον Τσίπρα για τον ΣΚΑΪ με... εμπάργκο στην ΕΡΤ

Η Νέα Δημοκρατία απαντά στον Τσίπρα για τον ΣΚΑΪ με… εμπάργκο στην ΕΡΤ

Πολιτικομιντιακός πλέον ο «πόλεμος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ από την περασμένη Τετάρτη έχουν επισήμως κηρύξει εμπάργκο στις εμφανίσεις των στελεχών των δύο κομμάτων στον ΣΚΑΪ.

Με μία επιθετική ανακοίνωση το γραφείο τύπου του κυβερνώντος κόμματος έδειξε την αποστροφή του στην τακτική του σταθμού.

«Με απόφαση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τη χυδαία επίθεση στο πρόσωπο των αρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, που σε εντεταλμένη υπηρεσία εκτέλεσε ο ΣΚΑΙ με αποκλειστικό στόχο να πλήξει το ηθικό των στελεχών και μελών των δύο Σωμάτων, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δεν θα συμμετέχουν πλέον σε εκπομπές του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού

Ο ΣΚΑΙ θα έχει τη δυνατότητα να επιδίδεται στην ακατάσχετη προπαγάνδα, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του εναντίον της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς χωρίς τη δική μας παρουσία».

H απάντηση του ΣΚΑΪ ήρθε σε επίσης έντονο ύφος:

«Ο ΣΚΑΪ επιτελεί με επαγγελματισμό και αντικειμενικότητα την δημοσιογραφική του αποστολή. Έχει σταθεί με συνέπεια απέναντι στην αλαζονεία και την έπαρση πολλών κυβερνήσεων.

Η σημερινή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ξεπερνάει όμως κάθε όριο και δείχνει που το έχει οδηγήσει η ανασφάλεια του και η ανεπάρκεια διαχείρισης μιας μεγάλης κρίσης.

Δεν θα το ακολουθήσουμε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως ξέρουμε. Οι πολίτες γνωρίζουν άλλωστε ποιος κάνει φτηνή και άθλια προπαγάνδα και ποιος κάνει τη δουλειά του. Το αποδεικνύουν με την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στο ΣΚΑΪ αυτές τις δύσκολες μέρες. Κι αυτό είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει γιατί οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται».

Η κόντρα των δύο στρατοπέδων δεν είναι νέα, αυτή τη φορά όμως φαίνεται να προστίθεται και τρίτος «παίκτης» που θα λειτουργήσει με τη μορφή αντιποίνων.

Στη ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες των Τυπολογιών υπάρχει η σκέψη να να ξεκινήσει το κόμμα εμπάργκο στην ΕΡΤ με τη μη παρουσία των βουλευτών του στα πάνελ της κρατικής τηλεόρασης.

Η ΝΔ απαντάει με αυτόν τον τρόποκα στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την ΕΡΤ πως λειτουργεί για λογαριασμό του.