Το Twitter «απειλεί» να «κλείσει» ακόμα και τον ίδιο τον Τραμπ

Το Twitter «απειλεί» να «κλείσει» ακόμα και τον ίδιο τον Τραμπ

Τι δήλωσε το μεγάλο αφεντικό του κοινωνικού δικτύου.

Φαίνεται ότι οι κανόνες λειτουργίας των μεγάλων κοινωνικών δικτύων ορίζονται αποκλειστικά από τους μεγαλομετόχους τους και τα μεγάλα αφεντικά και όλοι οι χρήστες του υπόκεινται με τον ίδιο τρόπο σε αυτούς. Τουλάχιστον στη θεωρία.

Αυτό προσπάθησε να ξεκαθαρίσει το μεγάλο αφεντικό του Twitter , όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να μπλοκαριστεί ή και να διαγραφεί στο μέλλον ο λογαριασμός του ίδιου του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Donald Trump.

O Dorsey που θα ανακριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο για το κοινωνικό του δίκτυο, όπως συνέβη και στον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckenberg, ήταν σαφής για το τι ισχύει αυτή τη στιγμή.

Οι επίσημες αρχές του Twitter δέχονται διαρκώς καταγγελίες από χρήστες, για τον Trump αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει το αναγκαίο υλικό από τα tweets του προέδρου για να γίνει το μπαμ.

Ωστόσο το αφεντικό του Twitter δεν απέκλεισε την πιθανότητα αυτό να γίνει στο μέλλον. Ο λογαριασμός του προέδρου χρησιμοποιείται από τον ίδια για να μεταφέρει κάθε πολιτικό του μήνυμα χωρίς να χρειάζεται να περνάει από τα συστημικά ΜΜΕ των ΗΠΑ. Οι κανόνες ισχύουν για όλους τόνισε ο Dorsey και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα συνεχίζει να έχει ενεργό λογαριασμό όταν τους καταπατάει.