«Αυτό δεν είναι χιούμορ, λυπάμαι»: Τα 2 σκίτσα του Αρκά που η Έλενα Ακρίτα θεώρησε ρατσιστικά (Pics)

Έξαλλη με τον σκιτσογράφο Αρκά είναι η Έλενα Ακρίτα. Η δημοσιογράφος και σεναριογράφος θεώρησε κακό χιούμορ δύο σκίτσων του.

Συγκεκριμένα, η Έλενα Ακρίτα ανέβασε ένα σκίτσο με ερωτικό περιεχόμενο από τη σειρά «Ζευγάρια» και ένα ακόμη σχετικό με τη δυσλεξία. Συνόδευσε την ανάρτησή της με την αποδοκιμασία της προς τον Αρκά, θεωρώντας πως το χιούμορ του άλλαξε και δεν είναι όπως παλιά, γράφοντας: «Πόσο τον θαύμαζα κάποτε… ‘αυτό’ δεν είναι χιούμορ, λυπάμαι».

Αρκετοί ήταν εκείνοι που συμφώνησαν με την άποψή της ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν ανοιχτά τη διαφωνία τους.

Η ίδια χαρακτήρισε «ρατσιστικά» και «ντροπιαστικά» τα δύο σκίτσα. Ακόμη η Έλενα Ακρίτα απάντησε σε όσους υποστήριξαν ότι είναι απλά χιουμοριστικά: «Το πολιτικό σκέλος δεν μ’ ενοχλεί, προσωπικά το θεωρώ δικαίωμα του. Πολλοί μεγάλοι σατιρικοί καλλιτέχνες ήταν στρατευμένοι».

Ο Αρκάς είναι γνωστός για το καυστικό χιούμορ του, είτε πρόκειται για θέματα πολιτικού περιεχομένου, είτε για θέματα της καθημερινότητας. Ο σκιτσογράφος έχει μια πλούσια εργογραφία και στο πέρασμα των δεκαετιών έχει εκδώσει πάρα πολλά βιβλία, τα οποία χωρίζονται σε θεματικές.