Σπάει το τηλεοπτικό συμβόλαιό της με τον Ολυμπιακό η Cosmote αν...

Σπάει το τηλεοπτικό συμβόλαιό της με τον Ολυμπιακό η Cosmote αν…

Τι θα γίνει στο χειρότερο σενάριο για τον Ολυμπιακό.

Η απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει στα ματς με τον Παναθηναϊκό, που τον οδηγεί αυτόματα στην Α2, φέρνει αλλαγές και ανακατατάξεις.

Ένα από τα πιο πολλά ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στον κόσμο είναι τι θα συμβεί με το τηλεοπτικό συμβούλιο της ομάδας τη νέα χρονιά.

Τα σενάρια είναι δυο και το ένα, πραγματικά καταστροφικό για τον Ολυμπιακό. Γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Cosmote tv να σπάσει το συμβόλαιο της αν η ομάδα του λιμανιού δεν γίνει δεκτή στην Αδριατική Λίγκα και αγωνιστεί του χρόνου στην Α2.

Σε μια τέτοια περίπτωση η μείωση των εσόδων θα φτάσει έως και το 30% αυτόματα καθώς το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Cosmote δε θα ισχύει. Την κατιούσα θα πάρουν και τα εισιτήρια με τις προβλέψεις να μιλούν ακόμα και για 50% πτώση.

Στο καλό σενάριο, αυτό που φέρνει τον Ολυμπιακό να συμμετέχει Αδριατική Λίγκα, εφόσον η μετακόμιση εγκριθεί από τις ομάδες-μετόχους του πρωταθλήματος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Live Sport», ο σύλλογος του Πειραιά θα χάσει γύρω στο 10% από τα ετήσια του έσοδα, καθώς η Cosmote TV έχει εμφανιστεί θετική για αυτή τη μεταφορά.

Η διοργανώτρια αρχή έχει ήδη συζητήσει με τον Ολυμπιακό ώστε οι Πειραιώτες να λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι ολόκληρο το ποσό της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Στα θετικά η αύξηση εσόδων από την Euroleague κατά 1 εκατομμύριο ευρώ.