Η ώρα της αλήθειας: Ποιο κανάλι δίνει τη μικρότερη και ποιο τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα σε Σύριζα και ΝΔ

Η ώρα της αλήθειας: Ποιο κανάλι δίνει τη μικρότερη και ποιο τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα σε Σύριζα και ΝΔ

Ποιο κανάλι θα επιβεβαιωθεί το βράδυ των εκλογών.

H ημέρα των Ευρωεκλογών έφτασε και παρότι ένα ιστορικό κανάλι δεν υπάρχει πια, οι εκλογές παραμένουν, εκτός των άλλων, ένα τεράστιο τηλεοπτικό γεγονός.

Ειδικότερα προεκλογικά, ανάλογα φυσικά το πόσο μεγάλη είναι η προεκλογική περίοδος.

Τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας με άδεια γενικού τύπου είναι προς το παρόν 5 και όλα τους συνεργάστηκαν με διαφορετικές δημοσκοπικές εταιρείες για να μας δώσουν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές τις δικές του εκτιμήσεις για την πρόθεση ψήφου.

Τα αποτελέσματα απέκλειναν, σε αρκετές περιπτώσεις πάνω από το στατιστικό λάθος, για τη διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο. Ποιος έδωσε όμως τη μεγαλύτερη και ποιος τη μικρότερη διαφορά;

To μεγαλύτερο εύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο το δίνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, με τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου να αγγίζει τις 7,2 μονάδες.

Τη μικρότερη διαφορά τη βρίσκουμε στη δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Open με τη διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο να είναι της τάξεως των 5,6 μονάδων.

O ΣΚΑΪ και η δημοσκόπηση της Pulse δίνει το μεγαλύτερο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία με 31% ενώ το μικρότερο η δημοσκόπηση της Alco για το Open με την αξιωματική αντιπολίτευση να φτάνει στο 26,4%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο μεγαλύτερο ποσοστό του στη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ με 24% και το μικρότερο σε αυτή του Open με 20,8%.

Ποιες από τις δημοσκοπήσεις θα πέσουν πιο κοντά στα πραγματικά αποτελέσματα; Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες και να δούμε ποιες δημοσκοπικές εταιρείες και ποια κανάλια έπεσαν πιο κοντά.