Στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη η ΕΡΤ, το ΑΠΕ και η ΕΥΠ - Άρχισαν οι πρώτες παραιτήσεις σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

Στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη η ΕΡΤ, το ΑΠΕ και η ΕΥΠ – Άρχισαν οι πρώτες παραιτήσεις σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

Με ποιο διάταγμα όλες οι αρμοδιότητες περνούν προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ολοκληρώθηκε η μεγάλη μεταφορά αρμοδιοτήτων στον Πρωθυπουργό.

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάγονται προσωπικά οι αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Αυτό σημαίνει ότι περνά στον Πρωθυπουργό, εκτός των άλλων, περνάει η ευθύνη για την ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα σχετικά άρθρα είναι το 1 και το 3:

1. Με την επιφύλαξη της υποπερίπτωσης (δ) της περί-πτωσης 2.1 της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του παρόντος σχετικά με την υπαγωγή του ΕΚΟΜΕ Α.Ε. στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και της παραγράφου 5 του άρθρου 4 του παρόντος σχετικά με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, στον Πρωθυπουργό μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπως αυτή οργανώθηκε με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ του π.δ. 82/2017 και η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων όπως οργανώθηκε με τις διατάξεις του Κεφαλαίου ΣΤ’ του ίδιου π.δ.

3. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α’ 39) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό.

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στην ΕΡΤ αλλά και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο μετά από την αλλαγή της κυβέρνησης.

Άρχισαν οι παραιτήσεις σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιάννης Δρόσος και ο Πρόεδρος του ΑΠΕ κ. Μιχάλης Ψύλος, συναντήθηκαν το πρωί της Τρίτης με τον Υφυπουργό Τύπου και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα Και οι δύο υπόβαλλαν τις παραιτήσεις τους.

Ο κ. Πέτσας με τη σειρά του τους ευχαρίστησε και τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να διεξαχθεί και να ολοκληρωθεί η αντικατάστασή τους και τυπικά υπό τις νόμιμες διαδικασίες.