Έφυγε από τη ζωή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (Vids)

Έφυγε από τη ζωή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (Vids)

Τεράστια απώλεια για την ελληνική μουσική σκηνή.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, εμβληματικός τραγουδοποιός και τραγουδιστής.

Ο Μαχαιρίτσας τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στο εξοχικό του στον Πτελεό Μαγνησίας και τα ξημερώματα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Βόλου. Όπως αναφέρει το e-thessalia κατά πάσα πιθανότητα υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ποιος ήταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ο Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο ‘Gaspar’, ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Συνεργάστηκε δισκογραφικά με αρκετούς καλλιτέχνες,ενώ τραγούδια του έχουν τραγουδήσει οι:: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση[1], Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, “W.C.” κ.α.

Επίσης συνεργάστηκε επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά., ενώ επανελλημένα είχε δηλώσει πως είναι οπαδός της Νίκης Βόλου, αλλά και του Παναθηναϊκού.

Δισκογραφία

Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ (1989)

Διδυμότειχο Blues (1991)

Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα (1993)

Η Νύχτα Θα Το Πει (1994)

Παράθυρα Που Κούρασε Η Θέα (1995)

Παυσίλυπον (1997)

Έτσι Δραπετεύω Από Τις Παρέες (1999)

Ένας κι Ένας (2000)

Το Διάλειμμα Κρατάει Δυο Ζωές (2001)

Στο Αφιερώνω (2003)

Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ (2004)

Αλκυονίδες Μέρες (2005)

Ήρωες με Καρμπόν (2006)

Τόσα χρόνια μια ανάσα (2007)

Η Ενοχή των Αμνών (2010)

Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο (2012)

Μία τρύπα στον καιρό … κύριε Μάνο (2014)

Άλλαξαν πολλά (2017)

Μουσική για θέατρο

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο στις παραστάσεις:

«Όπως σας αρέσει» του θεάτρου Τέχνης

«Τρικυμία» του Σαίξπηρ

«Ομήρου Ιλιάδα»

«Ο πρίγκιπας και ο φτωχός»

«Χωρίς οικογένεια»

«Η θαλλασοχώρα»

«Ο πεταλουδόσαυρος»

«Τρωάδες»