Από το «Tora, Tora, Tora» ξανά στην «Αθλητική Κυριακή»

Από το «Tora, Tora, Tora» ξανά στην «Αθλητική Κυριακή»

Σπάνιο βίντεο με Πανούτσο και Καρπετόπουλο… από τα παλιά.

Κατάγεται από την Υδρα και γεννήθηκε το 1948 στην Καλλίπολη του Πειραιά. Εχει ζήσει στις ΗΠΑ, στην Μεγάλη Βρετανία και στο (τότε δυτικό) Βερολίνο. Ο Αντώνης Πανούτσος βρίσκεται στη δημοσιογραφία επί σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Δούλεψε σε περιοδικά μοτοσυκλέτας και εξέδωσε το «Μοτό» και το «Οζ» ενώ έχει γράψει κείμενα για (μεταξύ άλλων) το «Φως των Σπορ», τον «Φίλαθλο», το «Βήμα» και τη «Sportday».

Το καλοκαίρι του 2002, μαζί με τον φίλο και… alter ego του επί σειρά ετών στο ραδιόφωνο, Αντώνη Καρπετόπουλο, παρουσίασαν την εκπομπή Tora», Tora, Tora» στην ΕΡΤ. Καθημερινά, σχολίαζαν τα τεκταινόμενα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Αμφότεροι ήταν τότε επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη και, ομολογουμένως, τα πήγαν εξαιρετικά σε μια εκπομπή που… βαπτίστηκε από το σύνθημα των Ιαπώνων κατά την επίθεσή τους στο Περλ Χάρμπορ.

Και τότε, αλλά και εδώ και χρόνια στον Σπορ FM ο διάλογος μεταξύ τους είναι πλούσιος σε πληροφορίες, η γλώσσα θυμίζει την παλιά περιπετειώδη, αφηγηματική λογοτεχνία με εκφράσεις όπως «ο γίγας της

ερήμου», «ο αετός της στέπας» ή παρόμοια πολύ γλαφυρά που συνδυάζονται με αναφορές στην ιστορία ή κινηματογραφικές, μετατρέποντας την ποδοσφαιρική ενημέρωση σε χορταστική ψυχαγωγία.

Πανούτσος και Καρπετόπουλος παρουσίασαν και για πέντε χρόνια την «Αθλητική Κυριακή», εκπομπή στην οποία επιστρέφει ο Πανούτσος μετά την πρόταση της ΕΡΤ.

Τότε είχαν δώσει το δικό τους στίγμα στο… γυαλί. Με την πολύτιμη συμβολή του Αργύρη Κωστούρου και του τεράστιου αρχείο του, ας θυμηθούν οι παλιοί!