Φήμες για εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στα διοικητικά του ΣΚΑΪ

Τις τελευταίες ημέρες έντονες φήμες έχουν αναπτυχθεί και κυκλοφορήσει γύρω από την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στο διοικητικό σχήμα του ομίλου του ΣΚΑΪ.  Η φήμη αναμεταδόθηκε από αθλητικά sites και εφημερίδες παρότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό ούτε λεπτομέρειες για τις ακριβείς προθέσεις του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού.

Θυμίζουμε ότι στον προηγούμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, το σχήμα του Βαγγέλη Μαρινάκη είχε διεκδικήσει και είχε αποκτήσει μία εκ των τεσσάρων πολυπόθητων αδειών πανελλαδικής εμβέλειας. Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε, το One Channel έμεινε στον αέρα και από τότε ο επιχειρηματίας μπήκε σε άλλες μιντιακές επιχειρήσεις, με σημαντικότερη αυτή του Mega Channel. 

Ένα και πλέον χρόνο μετά, ο δεύτερος διαγωνισμός για τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας τον βρήκαν να απέχει, σε συνεννοήση με τους υπόλοιπους μετόχους του Mega από την διεκδίκηση μίας εξ αυτών.

Αντίθετα ο Γιάννης Αλαφούζος και ο όμιλος ΣΚΑΪ συμμετείχε κανονικά στον διαγωνισμό και θα είναι από τα 6 τηλεοπτικά κανάλια που θα διεκδικήσει μία άδεια.

Κανείς ακόμα δεν ξέρει αν ο ίδιος είναι ανοιχτός σε συμμετοχή άλλων επιχειρηματιών στο διοικητικό σχήμα του ομίλου του. Δεν υπάρχουν, πέρα από φήμες, οι προθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου ακόμα και για πώληση του πλειοψηφικού πακέτου. Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες που θα εξεταστούν οι φάκελοι με τις εγγυητικές των 6 υποψηφίων.