Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ απαντούν στις αθλιότητες του Αμβρόσιου

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ απαντούν στις αθλιότητες του Αμβρόσιου

Οι εκπρόσωποί τους καταδίκασαν τον σκοταδισμό και τη στοχοποίησή τους από τον Μητροπολίτη.

Ανακοίνωση – απάντηση στην επίθεση του γνωστού ακραίων θέσεων Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου σε δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης, έβγαλε η ένωση δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Οι δημοσιογράφοι καταγγέλουν τις μεθόδους σκοταδισμού του Μητροπολίτη και τις προτροπές του προς στους πιστούς να προβούν σε ακραίες ενέργειες.

Δεν είναι σπάνιο να ακούμε να επιτίθενται στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ …κάθε άλλο μάλιστα. Τελευταίο κρούσμα η επιστολή του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου. Αφορμή, το ρεπορτάζ εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για τη θεατρική παράσταση «Jesus Christ Superstar» που παίζεται παντού στον κόσμο εδώ και δεκαετίες αλλά μόνο στην Ελλάδα, εν έτει 2018, συναντά την αντίδραση θρησκευτικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων. Ο Μητροπολίτης στην επιστολή του αφού υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι συνάδελφοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους , προτρέπει τους πιστούς να κλείσουν την ΕΡΤ … ευτυχώς πάντως δεν τους αφόρισε.

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις προσωπικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους από όπου και αν προέρχονται καθώς αυτές αποτελούν απειλή για την ελευθεροτυπία, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία. Καλούμε τα κόμματα και όλα τα σωματεία του κλάδου, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τα φρικαλέα κρούσματα σκοταδισμού και στοχοποίησης των συναδέλφων αλλά και του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Υ.Γ Η ΕΡΤ δεν είναι γλυπτό για να το ρίξετε.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΗΛΑ