Έφυγε από τη ζωή η Ρίκα Βαγιάνη

Έφυγε από τη ζωή η Ρίκα Βαγιάνη

Εργάστηκε στον γραπτό τύπο και την τηλεόραση.

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 56 ετών άφησε η Ρίκα Βαγιάνη.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες με πολύ σοβαρό υγείας. Η ίδια είχε ζητήσει να μη μάθει κανείς λεπτομέρειες για την υγεία της, ενώ είχε δεχθεί ελάχιστες επισκέψεις.

Ποια ήταν η Ρίκα Βαγιάνη

Η Μαρίκα Ζούλα ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982.

Το επίθετό της, Βαγιάνη, προέκυψε από τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου συζύγου της, αθλητικογράφου Γιάννη Διακογιάννη, που ως πατριός της την μεγάλωσε σαν κόρη του.

Έπαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το Μινόρε της Αυγής. Παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Διετέλεσε αρχικά συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt», ενώ αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ένα» «Και», «Τέταρτο» και από το 1994 με καθημερινή στήλη στην Απογευματινή και από το 2005 στο Έθνος.

Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε ως ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει αμέτρητες εκπομπές στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012.

Έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία.

Ήταν παντρεμένη με τον γιατρό Νίκο Στεφανή, με τον οποίο απέκτησε ένα γιο, τον 10χρονο Οδυσσέα.