Συνελήφθη ο Στέφανος Χίος – Προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό

Δημόσια συγνώμη από τον Στέφανο Χίο στον υπουργό Νίκο Κοτζιά

Το επίμαχο πρωτοσέλιδο και η συγνώμη.

Συγνώμη ζήτησε ενώπιον του δικαστηρίου από τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος μαζί με τους συνεργάτες του Γιώργο Γκασιάμη και Νικόλαο Αργυορού. Οι τρεις άνδρες βρέθηκαν ενώπιον του Ι’ Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών μετά την προσφυγή που έκανε το 2016 ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά της εφημερίδας «Μακελειό», για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου και απλή, και εξύβριση.

Ειδικότερα, κατά των κατηγορουμένων Στέφανου Χίου και Γιώργου Γκασιάμη, που εμφανίζονται ως αρθρογράφος και ιδιοκτήτης και διευθυντής της εφημερίδας «Μακελειό», για το συκοφαντικό δημοσίευμα του Ιουνίου του 2016, με τίτλο «Κοτζιάς, Χίτλερ, Γκαίμπελς», υπέρτιτλο «Βαριές κατηγορίες για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών που μας παρέδωσε στους «Τσάμηδες», και υπότιτλο «Βρώμικος απόγονος δοσιλόγων της φασιστικής Γερμανίας στο δρόμο για το Γουδί». Επίσης, σε βάρος των Στέφανου Χίου, Νικόλαου Αργυρίου και Παναγιώτη Παπαδόπουλου, για την αναπαραγωγή του δημοσιεύματος στις εξής ιστοσελίδες: epikairotita.gr, noiazomaiilblog, ixnos.blogspot, καθώς και στις ιστοσελίδες στο facebook, MastCafe και freskanea.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα documentonews οι Στέφανος Χίος, Γιώργος Γκασιάμης και Νικόλαος Αργυρίου ζήτησαν συγνώμη στο δικαστήριο.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε ζήτησε συγνώμη και καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε το επίμαχο πρωτοσέλιδο αλλά και φωτοαντίγραφα από συκοφαντικές και εξυβριστικές δημοσιεύσεις της εφημερίδας που περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν επίσης συγγνώμη από την οικογένεια του Ν.Κοτζιά και τον ελληνικό λαό για τις προσβολές της τιμής και της υπόληψης του υπουργού Εξωτερικών που διέπραξαν και έτσι ανακλήθηκε η μήνυση ως προς αυτούς.

Ο Ν. Αργυρίου, πάντως, στη δήλωση συγγνώμης του, παραδέχεται ότι όλα όσα αναπαρήγε «τελικά ήταν προβοκάτσια των Τσάμηδων κατά του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας».

Δημόσια συγνώμη από τον Στέφανο Χίο στον υπουργό Νίκο Κοτζιά