Η αξέχαστη ιστορία Παπανδρέου, Δήμητρας Λιάνη και Τράγκα!

Η αξέχαστη ιστορία Παπανδρέου, Δήμητρας Λιάνη και Τράγκα!

Σαν σήμερα το ιστορικό… νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου προς τη Λιάνη. Τι είχε προηγηθεί όμως στο «Χέρφιλντ» με τον Γιώργο Τράγκα;

Ο Γιώργος Τράγκας είναι μοναδικός στο είδος του, Με φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Όχι τυχαίο ότι έχει συμπληρώσει 51 χρόνια στην ενεργή δημοσιογραφία.

Πρώτο δεδομένο, ο Τράγκας. Δεύτερον, ότι σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου από το «Χέρφιλντ». Εκεί όπου νοσηλεύτηκε και εγχειρίστηκε καθώς ο τότε πρωθυπουργός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε διαγνωσθεί με στεφανιαία νόσο σε προχωρημένο στάδιο.

Στην αρχή το Μαξίμου προσπάθησε η ασθένεια να μην γίνει γνωστή αλλά τελικώς ο Παπανδρέου οδηγήθηκε εσπευσμένα στο Χέρφιλντ του Λονδίνου , όπου υποβλήθηκε σε σοβαρή εγχείρηση καρδιάς από τον διάσημο Αιγύπτιο καρδιοχειρουργό Μαχντί Γιακούμπ. Ηταν το πρώτο επεισόδιο ενός πολιτικού ιατρικού σίριαλ που έμελε να κρατήσει για χρόνια: ενώ τα Μέσα Ενημέρωσης πολιορκούσαν τα νοσοκομεία όπου νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός της χώρας, στο προσκεφάλι του παιζόταν ένα αδυσώπητο παιχνίδι εξουσίας στο οποίο το νέο περιβάλλον της Δήμητρας Λιάνη, έπαιζε όλο και πιο σημαντικό ρόλο.

Η Λιάνη έγινε και… επίσημα σύντροφος του Ανδρέα ακριβώς… σαν σήμερα, 22 Οκτωβρίου 1988, τότε με το περιβόητο «νεύμα» του Παπανδρέου, να κατέβει μαζί του από το αεροπλάνο ενώ στο αεροδρόμιο γινόταν χαμός από κόσμο…

Επιστρέφουμε στον Τράγκα, ο οποίος αποχώρησε από τον «Ελεύθερο Τύπο», του Αρη Βουδούρη τότε, μετά το περιστατικό του Χέρφιλντ. Ο Τράγκας κατηγορήθηκε αφενός για την κριτική του αναφορικά με τη σχέση του Αντρέα με τη Δήμητρα Λιάνη και, αφετέρου, ότι στις ανταποκρίσεις του παρουσίαζε την κατάσταση της υγείας του Παπανδρέου ως πολύ χειρότερη σε σχέση με τα επίσημα ιατρικά ανακοινωθέντα με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθεί από το γραμματέα του πρωθυπουργού, Μιχάλη Ζιάγκα!

Ο Ζιάγκας ήταν ο άνθρωπος του Ανδρέα, για όλες τις δουλειές. Και εκνευρίστηκε, τότε, τόσο πολύ με τον Τράγκα με αποτέλεσμα αρχικά να τον γρονθοκοπήσει μέσα στο νοσοκομείο και στη συνέχεια να τον κυνηγήσει στους κήπους του νοσοκομείου, χτυπώντας τον άσχημα με κλοτσιές και χαστούκια!

Ο Τράγκας προσέφυγε δικαστικά, δικαιώθηκε, η απόλυσή του από την εφημερίδα ακυρώθηκε και κατόπιν παραιτήθηκε. Τα χρόνια πέρασαν και η Μιμή έφτασε να δώσει συνέντευξη στο «Crash», πριν από λίγους μήνες…