Ξεκινάει η έρευνα για τις θεματικές άδειες

Ξεκινάει η έρευνα για τις θεματικές άδειες

Το ΕΣΡ εξετάζει τον νέο διαγωνισμό των θεματικών αδειών από σήμερα.

Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας γενικού τύπου ολοκληρώθηκε, στην πρώτη φάση του με τις πρώτες πέντε άδειες να έχουν ήδη δωθεί, η κίνηση όμως της Αλτερ Έγκο ΜΜΕ να καταθέσει εγγυητική επιστολή και να ζητήσει την 6η άδεια οδηγεί το ΕΣΡ στην προκύρηξη νέου διαγωνισμού.

Απόφαση ακόμα για το αν αυτός ο διαγωνισμός «τρέξει» παράλληλα με τον διαγωνισμό των θεματικών αδειών δεν υπάρχει. Η συνεδρίαση του ΕΣΡ έχει οριστεί για σήμερα Τρίτη 30 Οκτωβρίου και μαζί ξεκινάει και η έρευνα για τις άδειες εθνικής εμβέλειας θεματικού τύπου.

Το πρώτο ζήτημα που θα εξεταστεί είναι ο προσδιορισμός της έννοιας των θεματικών αδειών. Αν δηλαδή θα περιλαμβάνουν μουσικό πρόγραμμα, αθλητικό, ντοκιμαντέρ ή άλλου είδους ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Ο προσδιορισμός αυτός πρέπει να γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Το δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό έχει να κάνει με τον αριθμό των αδειών αυτών. Πιθανότατα ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί από το σύνολο των αδειών γενικού τύπου που θα δωθούν τελικά.