Απλήρωτοι εργαζόμενοι Mega: Θα πάρουν τα οφειλόμενα;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των έντυπων Τυπολογιών, η σημαντική ερώτηση είναι αν το Δημόσιο και τα Ταμεία θα εισπράξουν τα οφειλόμενα ή θα δικαιωθούν μόνο οι τράπεζες, με το ποσό του δανεισμού της Τηλέτυπος ΑΕ να ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ;

Οι εξελίξεις για το μέτωπο των εργαζομένων είναι δυστυχώς αρνητικές. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτιμά τους να εξαιρεθούν από τα ειδικά μέτρα προστασίας και να συνεχίσουν να λαμβάνουν μισθούς.

Το όχι του δικαστηρίου ήρθε παρότι υπήρξε παρέμβαση του Οργανισμού προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά και των ΕΦΚΑ και Δημοσίου.

Ειδικός διαχειριστής για την εκποίηση των περουσιακών στοιχείων του Mega, όπως ξαναγράψαμε, ορίστηκε η Ευδοκία Παπανδρέου. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι η δημοσίευση των στοιχείων του πλειστηριασμού και η αποτίμηση των περουσιακών στοιχείων, με πρώτο και σπουδαιότερο την ταινιοθήκη του Mega.

Όλοι είχαν ζητήσει αναβολή την οποία το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτή, ενώ είχαν ζητήσει, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Digea να παρέχει επίγειο σήμα καθώς και να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από τα προληπτικά μέτρα για να μπορέσουν να διεκδικήσουν τους μισθούς τους.