Αλλάζει η ιστοσελίδα efsyn.gr

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου θα κάνει πρεμιέρα η νέα ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας: «Έχοντας ως εργαλείο την αναγνωρισμένη πλατφόρμα Drupal, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έναν ενημερωτικό διαδικτυακό τόπο υψηλής διαθεσιμότητας και ταχύτατης πρόσβασης, που θα καλύψει τις ανάγκες των αναγνωστών μας και θα φέρει μια νέα εμπειρία χρήσης απ’ όπου και αν μας διαβάζετε (υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, ταμπλέτα κ.ά.). Η πρόοδος της τεχνολογίας, οι νέες συσκευές ανάγνωσης, η αλλαγή των συνηθειών του κοινού αναφορικά με το πώς, πότε και από πού μπαίνει στο διαδίκτυο έχουν καθοριστική σημασία για τον σωστό σχεδιασμό της ιστοσελίδας».

Αναλυτικά όσα αναφέρει το efsyn.gr

Έχοντας καταγράψει τουλάχιστον 20.000 «πτήσεις» στον αέρα του διαδικτύου, έφτασε η ώρα να λιπάνουμε τις μηχανές και να φουλάρουμε το ντεπόζιτο για το μακρινό ταξίδι που συνεχίζεται.

Με συνεπιβάτες τους αναγνώστες μας -που ήταν και παραμένουν οι μοναδικοί μας εργοδότες- σε λίγες μέρες ανοίγουμε τα φτερά μας με ένα σύγχρονο αεροσκάφος που θα μας ταξιδέψει εντός και εκτός συνόρων, καλύπτοντας με εγκυρότητα και αξιοπιστία την επικαιρότητα.

Προχωράμε χωρίς να επαναπαυόμαστε, χωρίς να εφησυχάζουμε, αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε την ανεξαρτησία μας.

Νέα εμφάνιση, ίδια αξιοπιστία

Η efsyn.gr, που αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της «Εφημερίδας των Συντακτών», αλλάζει και σύντομα θα διαβάζεται αλλιώς. Αλλάζει την εμφάνισή της αλλά διατηρεί την αξιοπιστία της σε μια εποχή που τα fake news κατακλύζουν το διαδίκτυο προκαλώντας τεράστια σύγχυση στο αναγνωστικό κοινό.

Μέσα από τις σελίδες της, με φιλικό προς τον χρήστη τρόπο, διατηρεί στο έπακρο τις αρχές που από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της υπηρετεί.

Εχοντας ως εργαλείο την αναγνωρισμένη πλατφόρμα Drupal, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έναν ενημερωτικό διαδικτυακό τόπο υψηλής διαθεσιμότητας και ταχύτατης πρόσβασης, που θα καλύψει τις ανάγκες των αναγνωστών μας και θα φέρει μια νέα εμπειρία χρήσης απ’ όπου και αν μας διαβάζετε (υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, ταμπλέτα κ.ά.).

Η πρόοδος της τεχνολογίας, οι νέες συσκευές ανάγνωσης, η αλλαγή των συνηθειών του κοινού αναφορικά με το πώς, πότε και από πού μπαίνει στο διαδίκτυο έχουν καθοριστική σημασία για τον σωστό σχεδιασμό της ιστοσελίδας.

Με νέες ιδέες και χρήση νέων τεχνοτροπιών εξασφαλίζουμε ένα άρτια λειτουργικό σάιτ, που σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται στις οθόνες σας.

Μια μοναδική εμπειρία χρήσης

Στην ανανεωμένη efsyn.gr η πρόσβαση από το κινητό θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Εύκολα και γρήγορα θα έχετε πρόσβαση στις ειδήσεις της ημέρας και στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας.

Σε ένα «καθαρό» περιβάλλον ανάγνωσης θα μπορείτε να αντλείτε πληροφορίες για όλα τα σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα μας αλλά και στον κόσμο ολόκληρο, με ταχύτητα και αξιοπιστία στην ενημέρωση.

Η «μαγική» λέξη για να περιγράψουμε τη νέα εμπειρία ανάγνωσης είναι: RESPONSIVE.

Ομως, τι εννοούμε με τον όρο responsive web design;

Με αυτόν τον τρόπο περιγράφουμε μια ιστοσελίδα η οποία συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά στον σταθερό υπολογιστή απ’ ό,τι στο κινητό.

Πρακτικά, ένα responsive site αυτόματα προσαρμόζει το πλάτος του καθώς και τα στοιχεία που περιέχει (εικόνες, γραφήματα, κείμενο κ.λπ.), ώστε να βελτιστοποιήσει την εμπειρία χρήσης ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Τόσο απλά και χωρίς να απαιτείται από εσάς καμία αλλαγή στις συνήθειές σας.

Στα εκατομμύρια των αναγνωστών μας

Καλή η τεχνολογία και τα επιτεύγματά της αλλά στα χέρια μας έχουμε ακόμα ένα δυνατό χαρτί. Αυτό δεν είναι άλλο από τους ανθρώπους της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κοπιάζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ προκειμένου η είδηση να φτάσει σε εσάς, στη σωστή της διάσταση. Οι άνθρωποι που κατέχουν διοικητικά πόστα και υποστηρίζουν το εγχείρημά μας και όλοι όσοι φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του εγχειρήματός μας, από τους κλητήρες μέχρι την καθαρίστρια.

Το δημοσιογραφικό επιτελείο όλα αυτά τα χρόνια έδωσε κοπιαστικές μάχες, ξενύχτησε, αντιμετώπισε με επιτυχία τις όποιες δυσκολίες και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται τόσο στο χαρτί όσο και στον διαδικτυακό μας τόπο που επισκέπτονται εκατομμύρια αναγνώστες.

Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν σε αυτό το σημείο να παραλείψουμε πως η διαδικτυακή έκδοση της «Εφημερίδας των Συντακτών» έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από διακόσια live καλύπτοντας όλα τα κεντρικά γεγονότα που έχουν συμβεί στη χώρα, αλλά και στον πλανήτη. Από τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα έως την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και από τις επιθέσεις στο Παρίσι και τη Βαρκελώνη έως τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι και στη Ραφήνα που σημάδεψαν τη χώρα.

Δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε την τεράστια προσπάθεια των συναδέλφων του kriti.efsyn, που καθημερινά μας μεταφέρουν τον παλμό του νησιού, αλλά και του efsyn city με όλα τα «ψαγμένα» μουσικά νέα και το τραγούδι της ημέρας που μας συντροφεύει τα πρωινά.

Μετράμε ανάποδα

Το ρολόι ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα. Οι τεχνικοί δουλεύουν πυρετωδώς και τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, σας περιμένουμε στο καινούργιο διαδικτυακό μας σπίτι που ελπίζουμε να σας αρέσει.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια και φιλοδοξούμε η παρέα μας να γίνει ακόμα μεγαλύτερη.