Εγκρίθηκαν τα πρώτα μέλη της ΕΣΗΕΑ από το διαδίκτυο

Απίστευτη καταγγελία: Δημοσιογράφος απολύθηκε «επειδή δεν πηγαίνει χαρούμενη στη δουλειά της»

Τι αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε η ΕΣΗΕΑ.

Η Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ότι δημοσιογράφος απολύθηκε «επειδή δεν πηγαίνει χαρούμενη στη δουλειά της». Η καταγγελία έρχεται λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη ότι δημοσιογράφος διάβασε την απόλυσή του στην εφημερίδα που εργαζόταν.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΕΣΗΕΑ:

«Μετά την απόλυση δημοσιογράφου μέσω δημοσίευσης στην εφημερίδα που εργαζόταν, νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας προέκυψε από νεόκοπο ιδιοκτήτη ιστοσελίδας.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της «Ιnsider.gr» απέλυσε τη συνάδελφο Ελένη Μπότα «επειδή δεν πηγαίνει χαρούμενη στη δουλειά της» ενώ πριν από λίγες μέρες την ίδια σύσταση απηύθυνε και σε άλλη δημοσιογράφο που δεν ήταν «χαρούμενη στη δουλειά της» αλλά «απλά περιχαρακώνεται πίσω από το καλό ρεπορτάζ».

Η εργοδοσία εμφανίζεται πλέον αδίστακτη. Δεν κάνει καν τον κόπο να επικαλεστεί κάποια αληθοφανή δικαιολογία, τηρώντας τα προσχήματα. Απολύει εργαζόμενους έμπειρους, άξιους και τυπικούς στη δουλειά τους με τρόπο αυθαίρετο, απαξιωτικό, προσβλητικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είναι αποφασισμένο να αντιδράσει με κάθε τρόπο και να βάλει τέρμα στην εργασιακή ζούγκλα στην οποία μας οδηγούν ορισμένοι εργοδότες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της εργοδοσίας και προειδοποιεί ότι θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να προστατευτεί το δικαίωμα στην εργασία και στην έγκυρη ενημέρωση».