Ήταν στα τέλη Οκτωβρίου του 2018 όταν η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ, ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία της με την Πόπη Τσαπανίδου.

Η δημοσιογράφος που μέχρι πρότινος εργαζόταν στο Star, ανέλαβε μερικούς μήνες πριν θέση διευθύντριας στο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη, με την ανακοίνωση να έχει ως εξής:

«Στην πρώτη της επίσημη κίνηση η Τηλεόραση της Alter Ego ανακοινώνει την συνεργασία της με την κα Πόπη Τσαπανίδου, στη διεύθυνση του τηλεοπτικού καναλιού. Με την πολυετή εμπειρία της σε ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα στη δημοσιογραφική της πορεία, η κα Πόπη Τσαπανίδου αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα και την αντικειμενικότητα του περιεχομένου του τηλεοπτικού εγχειρήματος της Alter Ego».

Η τελευταία εξέλιξη, όμως, τη θέλει να έχει παραιτηθεί την ημέρα μάλιστα που υποβλήθηκε η αίτηση της εταιρείας στο ΕΣΡ για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr η συνεργασία των δύο πλευρών τερματίστηκε μετά από 4 μόλις μήνες. Η Πόπη Τσαπανίδου είχε αναλάβει διευθυντική θέση στην Alter Ego ενώ εκείνη ήταν επικεφαλής του σχεδιασμού του καναλιού αλλά και της web tv που υπήρχε στα σκαριά.

Μάλιστα, η δημοσιογράφος που πολυετή πείρα στο Star είχε εμφανιστεί στο ΕΣΡ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στις 8 Φεβρουαρίου. Τότε είχε ζητήσει η ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική αρχή συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους για τις δύο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες.

Η χρονική περίοδος του «διαζυγίου» προκαλεί ερωτηματικά αφού μόλις πριν από λίγες ολοκληρώθηκε η διορία για τις «ορφανές» άδειες.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr εξήγηση η οποία ήδη συζητείται, για την απομάκρυνση της Πόπης Τσαπανίδου είναι η «ασυμφωνία επαγγελματικών χαρακτήρων» σε σχέση με εκείνα τα οποία είχαν κανονιστεί ότι θα γίνουν στο πρόγραμμα του καναλιού προτού συμφωνήσουν οι δύο πλευρές.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Σταμάτης Μαλέλης είναι εκ των υποψηφίων να πάρει τη θέση της. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο από την πλευρά της Alter Ego.

Αναμένονται εξελίξεις.