Έφυγε από τη ζωή ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης.

Ήταν επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος (chief Photographer) του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα. Συνέδεσε το όνομά του με τις πλέον εμβληματικές εικόνες της προσφυγικής κρίσης και τιμήθηκε με το βραβείο Pulitzer.

Ο Γιάννης Μπεχράκης ξεκίνησε να εργάζεται ως φωτογράφος το 1985. Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο ξάδερφός του με σχετική ανάρτηση στο facebook.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Μπεχράκης

Ο Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στο Athens School of Arts and Technology και στο Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ (Middlesex University) στο Λονδίνο.

Εργάστηκε ως φωτογράφος στην Αθήνα τη διετία 1985-86. Το 1988 ξεκίνησε να δουλεύει για το Reuters στην Αθήνα. Η πρώτη του δουλειά στο εξωτερικό ήταν η κάλυψη της κρίσης στην Λιβύη τον Ιανουάριο του 1989.

Στη διάρκεια της καριέρας του έχει καλύψει πολέμους σε διάφορα μέρη του κόσμου καθώς και μεγάλα πολιτικά και αθλητικά γεγονότα. Για τη δουλειά του έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων στην πολυετή καριέρα του είχε καλύψει τους πολέμους στα Βαλκάνια, στην Τσετσενία, τη Σομαλία, το Αφγανιστάν, τον Περσικό Κόλπο, τη Λιβύη, την «αραβική άνοιξη» κ.α