Οι δύο εφημερίδες που έγιναν… μία και ο Φουρθιώτης

Οι άγραφοι δημοσιογραφικοί κανόνες επιβάλλουν ένα κείμενο να ξεκινά με την είδηση.

Η οποία είδηση είναι ότι από την προσεχή Δευτέρα, 18 Μαρτίου, κυκλοφορούν τα περίπτερα τα «Αποκαλυπτικά».

Ευλόγως, πρόκειται για την εφημερίδα που σχεδιάζει εδώ και καιρό ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος θέλει να μεταφέρει τα τηλεοπτικά του θέματα και… εντύπως.

Μάλιστα κυκλοφόρησε και το τρέιλερ της εφημερίδας, η οποία φέρεται αποφασισμένη να καθιερωθεί ως μια καθημερινή συνήθεια: «πιπεράτη, ανεξάρτητη, γοητευτική (σ.σ. έλα;) και αποφασισμένη».


Βεβαίως στην… πιάτσα γνωρίζαμε ότι ο Φουρθιώτης ετοίμαζε κυριακάτικη εφημερίδα και όχι καθημερινή. Τι άλλαξε;

Βάλτε άνω τελεία και πάμε σε μια άλλη είδηση, την περιβόητη… «Espresso» Νο 2 που ετοιμάζεται επίσης να κυκλοφορήσει. Μια προσπάθεια για νέα εφημερίδα που, ως είχαμε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό, θα έβγαινε με το όνομα της… γνωστής «Espresso» εκμεταλλευόμενη ένα νομικό θέμα που οφείλεται σε λάθος υπαλλήλου. Ωστόσο εδώ και ημέρες τηρείται σιγή ασυρμάτου αναφορικά με το όνομά της εφημερίδας που θα διευθύνει ο Χρήστος Μουλίνος, το μόνο που βγήκε (εν μέσω… Αποκριάς) προς τα έξω είναι ότι θα κρεμαστεί στα περίπτερα στις 18 του Μάρτη.

Γεγονός είναι βέβαια ότι το να βγει εφημερίδα… κλώνος, προκάλεσε ποίκιλλες αντιδράσεις.

Ένα κι ένα κάνουν… ένα λοιπόν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dailymedia.gr η εφημερίδα που θα κρεμαστεί στα περίπτερα την προσεχή Δευτέρα θα ονομάζεται… «Αποκαλυπτικά» και όχι «Espresso». Τα τελευταία 24ωρα υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για την έκδοση ενός νέου εντύπου, με χρηματοδότη άγνωστο μέχρι στιγμής ενώ διαψεύδεται η συμμετοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη, επισήμως τουλάχιστον. Ωστόσο τα άτομα και οι δημοσιογράφοι που τη στελεχώνουν είχαν αναφερθεί εκτενώς προ καιρού σε δημοσίευμα από το parapolitika.gr…