Οι (δημοσιογραφικές) φιλίες δεν χαλάνε για τα κόμματα, ρε συντρόφια

Οι (δημοσιογραφικές) φιλίες δεν χαλάνε για τα κόμματα, ρε συντρόφια

Ενδοσυριζέικα «μαχαιρώματα» ενόψει Ευρωεκλογών με mediaκή αύρα, ως αποκαλύπτει ο Media Insider.

Ηταν αρχές Μαΐου όταν στο Star φιλοξενήθηκε δημοσκόπηση της MRB. Με τη διαφορά πως ήταν η μόνη που είχε, εκτός από πρόθεση ψήφου, και πρόθεση… σταυρού στις Ευρωεκλογές. Τα αποτελέσματα στον ΣΥΡΙΖΑ, που τότε δεν ξεπερνούσε το 22% (άρα άντε να έβγαζε 4… ευρωέδρες, το πολύ) προκαλούν εσωτερικούς τριγμούς στου Μαξίμου.

Τι έδειξαν; Ελενα Κουντουρά στο 16,2%, Κώστα Αρβανίτη στο 15,5%, Αλέξη Γεωργούλη στο 14,4% και Παναγιώτη Κουρουμπλή στο 11,6%.

For the record, ακολούθησαν η Λυδία Κονιόρδου με 11, %, ο Σπύρος Δανέλλης με 9,6%, ο (αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρακαλώ) Δημήτρης Παπαδημούλης με 8,3%, ο Γιάννης Μουζάλας με 8%, ο πολυδιαφημισμένος Πέτρος Κόκκαλης με 7,8%, ο Στέλιος Κούλογλου με 7,2% και άλλοι παρακάτω.

Μα… τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ, οι Αριστεροί, εκτός; Διότι εντός του κόμματος ουδέποτε αποδέχθηκαν οι ασπάστηκαν τους «ξένους». Την Κουντουρά τη θεωρούν δεξιότερη της δεξιάς, τον Κόκκαλη «φωτοβολίδα», τον Κουρουμπλή (ελέω κομματικής προέλευσης) ΠΑΣΟΚ και τον Γεωργούλη απλώς ανίκανο για τη θέση. Αυτά ακούγονταν τότε στα γραφεία του κόμματος.

Ούτε καν ο Αρβανίτης θεωρείται «του κόμματος», καθότι δημοσιογράφος ήταν, μετά την ΕΡΤ έπαιξε υποδύθηκε τον διευθυντή στον σταθμό «Στο Κόκκινο» όπου μόνο αρνητικά έχουν να λένε για τη διαχείρισή του, μετά πέρασε και δεν ακούμπησε από τα media του Δημήτρη Μάρη και κατόπιν γύρισε στην ΕΡΤ με εκπομπή. Την οποία κράτησε και χρησιμοποίησε ενώ γνώριζε ότι θα ήταν υποψήφιος.

Η «αποσυριζοποίηση» δεν αρέσει στον βαθύ πυρήνα του κόμματος. Και η εν λόγω δημοσκόπηση αμφισβητήθηκε τόσο έντονα, που μερικοί τη θεώρησαν ως… παραγγελιά. Έκτοτε κύλησε όμως αρκετό νερό στο αυλάκι και, πλην των Κουντουρά (ελέω του έργου που παρήγαγε ως υπουργός Τουρισμού) και Κουρουμπλή (που έχει τρομερή δημοτικότητα) για τις άλλες θέσεις γίνεται… σφαγή. Ακόμη κι αν οι έδρες του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι 4 αλλά παραπάνω, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις βγαίνουν ακόμη και 6.

Η μουρμούρα και ο Σκουρλέτης

Απόρροια τούτων, τα… συντροφικά μαχαιρώματα. Πρώτος ο Στέλιος Κούλογλου, πού ούτε στις Ευρωεκλογές του 2014 είχε εκλεγεί αλλά αντικατέστησε, λίγο αργότερα, τον Γιώργο Κατρούγκαλο λόγω διορισμού του στην κυβέρνηση. Μαζί με τον Κώστα Αρβανίτη, δημοσιογράφοι αμφότεροι γαρ αλλά και κουμπάροι, έκαναν… μέτωπο τόσο κατά του Κουρουμπλή όσο και τον celebrities του ευρωψηφοδελτίου. Όταν δε ο Αρβανίτης αποχώρησε από την ΕΡΤ, τον διαδέχθηκε η σύζυγος του Κούλογλου, Φωτεινή Λαμπρίδη, με σύμβαση-fast track, προκαλώντας μεγάλη μουρμούρα και γκρίνια στο Ραδιομέγαρο για την… παράδοση – παραλαβή.

Ωστόσο, μιας και η υποψηφιότητα του ενός είναι ανταγωνιστική με του άλλου, βγήκαν αρκετά… μαχαίρια. Ο Κούλογλου έχει αφήσει αιχμές στου Μαξίμου ότι προμοτάρουν τον Αρβανίτη τον καιρό που ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για πληρωμένες δημοσκοπήσεις με κονδύλια του υπουργείου Τουρισμού ώστε να ευνοηθεί η Κουντουρά. Για τον δε Αρβανίτη αρκετοί συνάδελφοι δέχθηκαν τηλεφωνήματά του στυλ «γράψε αυτό» – αλλά δεν έγινε. Λέγεται ότι πλέον Κούλογλου και Αρβανίτης δεν ανταλλάσουν ούτε καλημέρα.

Κύριος αποδέκτης της δυσαρέσκειας είναι και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος κατηγορείται για επιλεκτική στάση σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Κυριακή… κοντή γιορτή πάντως. Κι αν για 2-3 υποψηφίους η εκλογή θεωρείται δεδομένη, για τις άλλες θέσεις αναμένονται… μάχες. Και θα βγουν μαχαίρια.

Πώς το έλεγε η Βάσια Τριφύλλη στον Απόστολο Γκλέτσο;