Έρχεται το ντοκιμαντέρ για τον Ντιέγκο Μαραντόνα

Έρχεται το ντοκιμαντέρ για τον Ντιέγκο Μαραντόνα

Πότε θα προβληθεί η ταινία του Ασίφ Καπάντια.

Ο Ντιέγο Μαραντόνα πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμη ντοκιμαντέρ, αυτή τη φορά υπό την σκηνοθετική ματιά του, που έχει κάνει ανάλογα και για τον Αΐρτον Σένα αλλά και την Εϊμι Γουάινχαουζ.

Στην παραγωγή έχουν μονταριστεί πάνω από 500 ώρες αδημοσίευτου μέχρι τώρα οπτικοακουστικού υλικού, μεγάλο μέρος του οποίου προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του ίδιου του Μαραντόνα.

Ο Καπάντια ρίχνει μία αρκετά διερευνητική ματιά στη ζωή του Ντιέγο, τις σχέσεις του με τους Ναπολιτάνους αλλά και την Καμόρα, καθώς και στα όσα έλαβαν χώρα στα γήπεδα του Μεξικού, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986. Εν αντιθέσει με τις προηγούμενες δουλειές του, ο Βρετανός σκηνοθέτης καταπιάνεται για πρώτη φορά με μία σημαντική προσωπικότητα που βρίσκεται ακόμη εν ζωή

Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και άπαντες ξεχώρισαν πώς τα θαύματα του Ντιέγο εναλλάσσονται με τα αμαρτήματά του.

Ο σκηνοθέτης εστιάζει στα χρόνια που λατρεύτηκε σαν Θεός, στη νότια Ιταλία αλλά και στην Αργεντινή.

Το πρώτο βιντεάκι-promo του «Ντιέγο Μαραντόνα» δείχνει το ντελίριο που επικράτησε στο ναπολιτάνικο στάδιο «Σαν Πάολο» την 5η Ιουλίου του 1984, όταν ο «Ντιεγίτο» βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να παρουσιαστεί στους οπαδούς των «παρτενοπέι».

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις αίθουσες στις 14 Ιουνίου ενώ το HBO αγόρασε, ήδη, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα δικαιώματα streaming.