Ο δημοσιογράφος που… έριξε τρεις πρωθυπουργούς

Ο δημοσιογράφος που… έριξε τρεις πρωθυπουργούς

«Εριξε» δύο από τη ΝΔ, ανεβάζει έναν! O Τσίπρας και η τηλεοπτική αδυναμία του νυν πρωθυπουργού. Ο Media Insider έχει το… inside ρεπορτάζ.

Ως γνωστόν, όταν είσαι πρωθυπουργός… χρόνος μηδέν. Αδιανόητο τρέξιμο, όπως και γενικά αν είσαι βουλευτής ή υπουργός. Αλλά ως επικεφαλής της κυβέρνησης, δεν προλαβαίνεις να κάνεις σχεδόν τίποτε. Εξ ου και αρκετοί πρωθυπουργοί είχαν αναθέσει στο επιτελείο τους να ενημερώνει για τα όσα λέγονταν στα βραδινά δελτία ειδήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως, συχνά ρίχνει… καμιά ματιά. Για πέντε, βία δέκα λεπτά ως έχουμε μάθει. Κι αν κάποιος υποθέτει, και σωστά, ότι προτεραιότητα είναι η ΕΡΤ που ανέκαθεν και αναφανδόν προέβαλλε το εκάστοτε, και ανεξαρτήτως κομματικού «χρώματος», κυβερνητικό έργο, δεν είναι η μόνη του τηλεοπτική επιλογή.

Ο πρωθυπουργός βλέπει πάντα… ΑΝΤ1 και Νίκο Χατζηνικολάου. Προφανώς έχουν καλές σχέσεις. Όχι μόνο επειδή στον ΑΝΤ1 και στον «γνωστό άνκορμαν» παραχώρησε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως πρωθυπουργός αλλά, λένε (μεταξύ σοβαρού και αστείου) στα «πηγαδάκια» της Βουλής, ότι χάρη στον Χατζηνικολάου ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να γίνει κυβέρνηση!

Επακριβώς, χάρη στη «Real News» και τα δημοσιεύματά της.

Ο δημοσιογράφος που… έριξε τρεις πρωθυπουργούς

Πρώτο, το περιβόητο… κουρασμένος, για τον Κώστα Καραμανλή. Το πρωτοσέλιδο της «Real News» στις 22 Μαρτίου 2009 έγραφε ότι «αν χάσω, φεύγω» ενόψει των προσεχών εκλογών.

Και μάλιστα, ως έγραφε στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, ο Καραμανλής σε συνομιλία που είχε με τον Χατζηνικολάου είχε δηλώσει πως «είμαι ήδη πρόεδρος της ΝΔ εδώ και 12 χρόνια, έχω κουραστεί. Θα εργαστώ σκληρά μέχρι τις εκλογές, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις στη μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά αν παρά ταύτα οι εκλογές χαθούν, θα φύγω».

Ο δημοσιογράφος που… έριξε τρεις πρωθυπουργούς

Στις 7 Δεκεμβρίου 2014 και λίγο το υπουργείο Οικονομικών λάβει την απάντηση για το χρόνο της άφιξης της αντιπροσωπείας της τρόικας στην Αθήνα, είδε στη «Real News» δημοσιευμένη την επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης με το πλαίσιο των δημοσιονομικών μέτρων που αποδέχεται για να κλείσει η συμφωνία.

Η εκ Βρυξελλών αποκάλυψη σόκαρε τα κυβερνητικά στελέχη, καθώς πέραν του δημοσιονομικού πακέτου με βασική συνιστώσα τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, περιελάμβανε και «προληπτικά μέτρα» για πρώτη φορά, τα οποία έρχονται σε προφανή αντίθεση με όλες τις κυβερνητικές εξαγγελίες της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά περί ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών. Λίγα 24ωρα αργότερα, ο Σαμαράς προκήρυξε εκλογές, που διενεργήθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου του 2015 κι ανέδειξαν ως πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δημοσιογράφος που… έριξε τρεις πρωθυπουργούς

Και, η τρίτη φορά που η «Real News» παίζει ρόλο σε κυβερνητική αλλαγή είναι η… τρέχουσα. Από τις 19 Μαΐου είχε αποκαλύψει ότι στου Μαξίμου σκέπτονται εκλογές για τις 30 Ιουνίου, αν η διαφορά με τη ΝΔ ήταν πολύ μικρή ή πολύ μεγάλη. Μια αποκάλυψη που προκάλεσε… ενδοκομματικούς τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ αφού αρκετοί του κόμματος δεν είχαν ιδέα για τις προθέσεις του Τσίπρα!

Εντέλει η… μπίλια των χθεσινών αρχαιρεσιών έκατσε στη δεύτερη εκδοχή, ο ελληνικός πολιτικός χάρτης έγινε… μπλε και ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε ότι η χώρα οδηγείται σε βουλευτικές εκλογές στις 30 Ιουνίου…

Ο δημοσιογράφος που… έριξε τρεις πρωθυπουργούς

Πάντως, όταν ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο γραφείο του και έχει χρόνο να κάνει ζάπινγκ στα δελτία, ξεκινά από Alpha και Αντώνη Σρόιτερ, κάνει ζάπινγκ μεταξύ Σίας Κοσιώνη (κι όμως…) και Μάρας Ζαχαρέας αλλά περισσότερη ώρα θα δει ΑΝΤ1.