Αναβιώνει το «μαύρο» στην ΕΡΤ; Τι θα αλλάξει με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη (Vids)

Αναβιώνει το «μαύρο» στην ΕΡΤ; Τι θα αλλάξει με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη (Vids)

Τα πλάνα της Νέας Δημοκρατίας είναι… γνωστά. Ο Media Insider τα θυμίζει και τα αναλύει.

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόωρες εκλογές της 7ης Ιουλίου συνηγορούν ότι η επόμενη ημέρα της χώρας θα έχει κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ποια είναι όμως τα πλάνα της Νέας Δημοκρατίας για το μιντιακό τοπίο και κυρίως την ΕΡΤ; Άλλωστε την τελευταία φορά που υπήρχε ΝΔ στην κυβέρνηση, στη δημόσια τηλεόραση είχε πέσει… μαύρο και είχε δημιουργηθεί η αλήστου μνήμης ΝΕΡΙΤ.

Ειρήσθω εν παρόδω, επικεφαλής τότε του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ ήταν ο νυν βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης, που λίαν προσφάτως είχε κάνει δηλώσεις για το μέλλον της ΕΡΤ όταν αναλάβει η Νέα Δημοκρατία. Και τι… ιδέα είχε ρίξει; Να σταματήσει η δημόσια τηλεόραση να μεταδίδει «νέα» και δελτία ειδήσεων, υποστηρίζοντας μάλιστα πως τις ειδήσεις θα πρέπει να τις αφήσει η ΕΡΤ για τα ιδιωτικά Μέσα ενημέρωσης «που έχουν σκοπό το κέρδος», και να περιοριστεί στην εξυπηρέτηση «πολιτιστικών αναγκών» υποστήριξε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας…

Τον Φορτσάκη τον απασχόλησε και ο αριθμός των εργαζομένων της ΕΡΤ, σχολιάζοντας ότι «τίποτα δεν δικαιολογεί η ΕΡΤ να απασχολεί αυτή τη στιγμή 2.400 υπάλληλους. Χρειάζεται ένα πρόγραμμα αποχώρησης», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην παλιότερα εκπομπή του Θάνου Σιαφάκα «Πρώτος καφές από την Αθήνα», στη Φωνή της Ελλάδας.

Θέση έχει λάβει για την ΕΡΤ και ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που στη Βουλή τον αποκαλούν ως τον… «Λαλιώτη της ΝΔ», βρέθηκε στην εν λόγω θέση μετά  από τη σταδιοδρομία του ως δημοσκόπου με την εταιρία GPO, της οποίας μέτοχος ήταν και ο Γιάννης Καλογρίτσας. Από εκεί συνεργάστηκε με το Mega και από το megaλο κανάλι οφείλει τις συστατικές επιστολές του στον Μητσοτάκη.

Ο Θεοδωρικάκος πιστεύει λοιπόν ότι πρέπει να κλείσουν (!) τα τρία τηλεοπτικά προγράμματα (ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Sports) και να διατηρηθεί η ΕΡΤ1 ως πολυσυλλεκτικό κανάλι, που θα μεταδίδει ταυτόχρονα ειδήσεις, μυθοπλασία, εκπομπές, εκκλησία και πολιτικές ομιλίες.

Και οι αλλαγές στην ΕΡΤ θα είναι μία από τις πρώτες παρεμβάσεις που θα γίνουν αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, ως έχει επισημάνει μιλώντας πρόσφατα μέσα από το στούντιο της… ΕΡΤ. Ο Θεοδωρικάκος υποστήριξε επίσης ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν ένα κανάλι «που να το πληρώνουμε λιγότερο», καθώς επίσης να είναι πλουραλιστικό, αντικειμενικό και ανταγωνιστικό με τα ιδιωτικά.