Με τι μούτρα θα γυρίσει στην ΕΡΤ η Βίκυ Φλέσσα;

Με τι μούτρα θα γυρίσει στην ΕΡΤ η Βίκυ Φλέσσα;

Μόνο συναδελφικά αλληλέγγυο δεν είναι να ξεσπαθώνει ξαφνικά εναντίον του Μέσου που εργαζόταν ως πριν από λίγες εβδομάδες και… θα επιστρέψει.

Μία από τις τελευταίες, χρονικά, υποψηφιότητες για την Ευρωβουλή από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή της Βίκυς Φλέσσα.

Η γεννημένη στο Ναύπλιο, το 1966, δημοσιογράφος, εργάστηκε αρχικά σε μερικές εφημερίδες, κατόπιν σε δημοτικά ραδιόφωνα (όπως ο Αθήνα 984) και από το 2003 είναι στην παρουσίαση μια εκπομπής στην ΕΡΤ που δεν παρακολουθεί σχεδόν… κανείς. Αλλά «αντέχει» στο πρόγραμμα επί 16 συναπτά έτη. «Στα άκρα», όνομα και πράμα.

Με το που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της, η Φλέσσα ενημερώθηκε από την ΕΡΤ ό,τι, ευλόγως, η εκπομπή της διακόπτεται ενώ μπαίνει και σε «αργία» και ο μισθός της, ως συμβαίνει με κάθε υποψήφιο. Ποια ήταν τότε η αντίδραση της Φλέσσα; Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλει να κόβεται εκπομπή υποψήφιου δημοσιογράφου», ενώ… υπάρχει! Γνωστό.

Κατόπιν, επικαλούμενη το δικαίωμα δύο εμφανίσεων σε κάθε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές στην προεκλογική περίοδο, ζήτησε αυτές οι δύο εμφανίσεις να είναι… δύο εκπομπές της. Κάτι που προφανώς δεν γίνεται και δεν έχει ούτε προηγούμενο, ούτε λογική. Και πέταξε και σπόντα λέγοντας πως «η ΕΡΤ της καρδιάς μας σύντομα να εμπνεύσει τον σεβασμό που αξίζει να έχει η δημόσια τηλεόραση της πατρίδας μας».

Δεν ήταν η πρώτη αιχμή κατά του Ραδιομεγάρου από πλευράς της. Σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» δεν… ντράπηκε να πει ότι «η κυβέρνηση έχει καταντήσει την ΕΡΤ τηλεοπτική «Πράβντα» του ΣΥΡΙΖΑ. Ντρέπομαι να συναντώ τηλεθεατές και να μου λένε «δεν βλέπω πια ΕΡΤ, δεν αντέχω!». Αυτοί που λυμαίνονται τώρα τη δημόσια τηλεόραση σύντομα θα φύγουν και θα αναπνεύσουν οι δημιουργικές δυνάμεις της ΕΡΤ, οι άξιοι άνθρωποί της, υπομονή…».

Μια δήλωση, αν μη τι άλλο για… ανατροπή, πέναλτι και αποβολή. Διότι ανέκαθεν η ΕΡΤ ήταν το όργανο προβολής της εκάστοτε κυβέρνησης. Η Φλέσσα όμως δεν είχε κάνει ανάλογη δήλωση επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας ή ΠΑΣΟΚ… Και, συν τοις άλλοις, μόνο συναδελφικά αλληλέγγυο δεν είναι να ξεσπαθώνει ξαφνικά εναντίον του Μέσου που εργαζόταν ως πριν από λίγες εβδομάδες και… θα επιστρέψει.

Βεβαίως και θα επιστρέψει. Η Βίκυ Φλέσσα είχε λάβει υποχρεωτική άδεια και διακοπή μισθοδοσίας, ελέω της υποψηφιότητάς της, και είναι μόνιμη, με επ’ αορίστον σύμβαση, εργαζόμενος της ΕΡΤ.

Άρα αναμένεται, αργά ή γρήγορα, να επιστρέψει. Με τη μούτρα όπως θα αντικρίσει τους συναδέλφους της;

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου η Φλέσσα, επισκεπτόμενη την Πρέβεζα και συνομιλώντας με τοπικά Μέσα, αναρωτήθηκε γιατί ο Καρυωτάκης αυτοκτόνησε σε μία τόσο όμορφη πόλη. Ίσως επειδή έβλεπε «Στα άκρα»…