Μπογδάνος «στολίζει» Μποφίλιου σε ένα status στο Facebook που σάρωσε σε likes

Και Μπογδάνος: Οι τρεις δημοσιογράφοι που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία

Η ανακοίνωση έφτασε από την Πειραιώς.

Οι εθνικές εκλογές «κλείδωσαν» για τις 7 Ιουλίου και ήδη οι πρώτες ανακοινώσεις των υποψηφίων έχουν αρχίσει να καταφτάνουν.

Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε κι αυτή με τη σειρά της σε σωρεία ανακοινώσεων σε όλη την Ελλάδα, με τρεις εξ’ αυτών να ξεχωρίζουν.

Τρεις… δημοσιογράφοι. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, τον Μπάμπη Παπαδημητρίου -ο οποίος πρώτος μοιράστηκε την υποψηφιότητά του με το κοινό σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το πρωινό της Παρασκευής- και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Τα βιογραφικά τους όπως εστάλησαν από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας:

Κωνσταντίνος Μπογδάνος, υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας

Και Μπογδάνος: Οι τρεις δημοσιογράφοι που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος γεννήθηκε πριν από 39 χρόνια στην Πλατεία Αμερικής. Εκεί μεγάλωσε και διατηρεί σπίτι και γραφείο. Ως πρόεδρος δεκαπενταμελούς έφτιαξε βιβλιοθήκες σε ακριτικά χωριά και ως δαπίτης έδωσε μάχες στη Γενική Συνέλευση και τη Σύγκλητο του Παντείου ενάντια σε ιδεολογίες ολοκληρωτισμού και ανομίας. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ, πήρε ΜΑ στη Φιλοσοφία από το King’s College London και συνέχισε με Μακροοικονομικά στο London Business School.

Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, ενώ εργάστηκε για τρία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στο Λονδίνο. Εργάστηκε στον Τύπο από τα 18 του, επανήλθε στα ΜΜΕ στον City 99,5 τον Ελεύθερο Τύπο, τον Flash και τη FAQ και το 2010 εντάχθηκε στον ΣΚΑΪ. Από το 2017 είναι Διευθυντής Προγράμματος στον ΘΕΜΑ 104,6, δημοσιογράφος στο Πρώτο Θέμα και εκδότης του meaculpa.gr.

Όπως λέει και ο ίδιος, από την αρχή ήταν απόλυτα ταυτισμένος με την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ, και επιδιώκει εφεξής «να αποτελέσει μια δυναμική κοινοβουλευτική φωνή στο πλευρό του ως πρωθυπουργού, στον δρόμο της επιστροφής όλων στον καλύτερό μας εαυτό».

Μπάμπης Παπαδημητρίου, υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών, Νότιου Τομέα

Και Μπογδάνος: Οι τρεις δημοσιογράφοι που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία

Δημοσιογράφος, υπεύθυνος του οικονομικού ρεπορτάζ στις εφημερίδες «Η Καθημερινή» και «Το Βήμα». Διευθυντής, παραγωγός, οικονομικός και πολιτικός αναλυτής στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Εργάστηκε ως σύμβουλος διοίκησης στις τράπεζες Εμπορική και Eurobank, ενώ ήταν σύμβουλος Τύπου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Είχε οριστεί σύμβουλος Τύπου στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα.

Μετά τις σπουδές του απασχολήθηκε ως στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Παρίσι και κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στα Χρηματοοικονομικά και την Οικονομική Ιστορία. Μιλά γαλλικά και αγγλικά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και έζησε σε Εξάρχεια, Γκύζη, Παγκράτι και Γλυφάδα.

Δημήτρης Μαρκόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής Β’ Πειραιά

Και Μπογδάνος: Οι τρεις δημοσιογράφοι που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία

Ο Δημητρης Μαρκοπουλος, 44 ετών, είναι διευθυντικό στέλεχος στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα στην οποία εργάζεται εδώ και 15 χρόνια, και γνωστός αναλυτής στην τηλεόραση με καθημερινή παρουσία ετών σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα. Γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά ενώ έχει διατελέσει για χρόνια οικονομικός και πολιτικός ρεπόρτερ και αναλυτής.

Με σπουδές στα Μέσα Ενημέρωσης και την Επικοινωνία και δεύτερο πτυχίο στην πολιτισμολογία, εργάστηκε ως δημοσιογραφος, διευθυντής ή αρχισυντακτης σε ΜΜΕ όπως οι εφημερίδες Μακεδονία, Παραπολιτικά, περιοδικά στο χώρο της οικονομίας όπως τα Fortune, Retail Business, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Το 2010 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση ως ο κορυφαίος οικονομικός δημοσιογραφος της Ελλάδας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.