Το Mega επιστρέφει: Το σχέδιο για να ανοίξει ξανά το Μεγάλο Κανάλι

Το Mega επιστρέφει: Το σχέδιο για να ανοίξει ξανά το Μεγάλο Κανάλι

Πώς το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη εξελίσσεται σε megaλο κανάλι με άλλο όνομα; Απαντά ο Media Insider.

Στα χρόνια των Ρωμαίων, όταν πέθαινε ο αυτοκράτορας οι φρουροί φώναζαν: «Augustus mortuus est, habemus novum Augustum», δηλαδή «Ο Αύγουστος πέθανε, έχουμε ένα νέο Αύγουστο». Όπου «Αύγουστος», ο αυτοκράτορας, με τη φράση να εξελίσσεται στο «ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς».

Οπου «βασιλιάς» στα ελληνικά κανάλια, κακά τα ψέματα, ήταν το Mega. Στη συνείδηση, παρά την παράλληλη πορεία και δυναμική του με τον ΑΝΤ1, σταθμός με τον οποίο ιδρύθηκαν σχεδόν μαζί, το Mega έμεινε ως μεγαλύτερο. Ίσως επειδή δεν το βλέπουμε πλέον στους δέκτες μας.

Ή μήπως τούτο είναι απλά ένας… μύθος; Όλα πάντως, στο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη, θυμίζουν Mega. Αρκετά πρόσωπα από την Παιανία εργάζονται στο διαδικτυακό κανάλι που φιλοδοξεί σύντομα, περί τις αρχές της νέας τηλεοπτικής σεζόν, να εκπέμπει… κανονικά, πανελλαδικά.

Το Mega επιστρέφει: Το σχέδιο για να ανοίξει ξανά το Μεγάλο Κανάλι

Το One Channel έχει ήδη πλασάρει το μότο «το μεγάλο κανάλι» και ας μην είναι… κανάλι ακόμη, παρά μόνο διαδικτυακό ενώ εκπέμπει το μικρό, προς ώρας, πρόγραμμά του μέσω Cosmote TV και Nova. Υπενθυμίζεται ότι, προτού ανοίξει, είχε ακουστεί ως όνομα το «Μega One» με σταδιακό στόχο να μείνει το «Μega»! Γίνεται; Θυμηθείτε πώς το Epsilon TV άλλαξε εν μια νυκτί σε Open. Βέβαια, υπάρχουν δικαιώματα και τον λόγο έχει η γενική γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή…

Το One και οι άνθρωποι του Μαρινάκη ενδιαφέρονται για την ταινιοθήκη του Mega, έχοντας κάνει ήδη κρούσεις για να την αποκτήσουν. Μια ταινιοθήκη… ζωτικής σημασίας εμπορικά. Πλούσια.

Εξ ου και δύο από τους πρώην μεγαλομετόχους του Mega, Ιβάν Σαββίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης, την καλοβλέπουν. Ο πλειστηριασμός για την πλούσια ταινιοθήκη ήταν προγραμματισμένος για τα τέλη Μαρτίου, όμως πήρε αναβολή, επειδή παίρνει καιρό η καταγραφή ώστε να να πιστοποιηθεί πως το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος ανήκει πράγματι στην «Τηλέτυπος ΑΕ», στην οποία υπαγόταν Mega. Υπάρχουν προγράμματα τα οποία ανήκουν στους δημιουργούς, αλλά και περιπτώσεις όπου οι συντελεστές ορισμένων τηλεοπτικών σειρών διατηρούν αυξημένα ποσοστά από τις επαναλήψεις.

Κι ακολουθεί το «σήμα», το όνομα του καναλιού. Μπορεί το «Mega» να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί όμως το «MegaOne» ενδέχεται να περάσει και να εγκριθεί…