Φοβού… τη Φώφη στον ΣΚΑΪ

Φοβού… τη Φώφη στον ΣΚΑΪ

Τι… μαγειρεύουν στο Παλαιό Φάληρο;

Ό,τι ο ΣΚΑΪ προμοτάρει, «παίζει» αν θέλετε, Νέα Δημοκρατία είναι γνωστό. Καιρό τώρα. Στη Νέα Δημοκρατία έχουν να λένε ότι χάρη στο κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου η αντιπολιτευτική τους πολιτική… εκτινάχθηκε. Μάλιστα, μιας και τόσο καιρό «εχθρός» ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, η… μπάλα πήρε (από την ανάποδη) και το Κίνημα Αλλαγής (ή ΠΑΣΟΚ, ό,τι θέλετε) που είδε ένα κανάλι ευνοϊκά προσκείμενο προς τον χώρο του κέντρου.

Άλλωστε, ο εχθρός του εχθρού είναι φίλος μου, κατά πώς λένε…

Το ζήτημα όμως είναι ότι στον ΣΚΑΪ επικρατεί προβληματισμός καθώς τούτο γύρισε… μπούμερανγκ. Γιατί; Διότι, ενώ η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θεωρείται (και είναι, κακά τα ψέματα) δεδομένη, αποτελεί ερώτημα αν θα βγάλει αυτοδυναμία. Και, μετά τις Ευρωεκλογές, από το Κιν.Αλ. έχουν εντείνει την αντιπαράθεσή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, θεωρώντας ότι τούτο φέρνει πίσω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, και όχι η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλωστε ο κεντρώος να ψηφίσει αριστερά, το κάνει. Δεξιά, πολύ σπάνια. Ίσα ίσα, η αντιπαράθεση με τη ΝΔ συσπειρώνει το κέντρο και το δυναμώνει.

Υπό τον φόβο της μη αυτοδυναμίας, εδώ και λίγες ημέρες ο ΣΚΑΪ παίζει ένα άλλο παιχνίδι. Αντιπολίτευση… εντός Κινήματος Αλλαγής. Όχι τυχαίες οι συχνές εμφανίσεις του Νίκου Ανδρουλάκη σε εκπομπές στο Παλαιό Φάληρο, καίτοι δεν είναι με θεσμικό ρόλο στο κόμμα, αφού εξελέγη Ευρωβουλευτής. Ωστόσο προβάλει ως «μνηστήρας» της αρχηγίας σε τυχόν αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά…