Ελληνικό debate 2019. Ποιοι, πότε, πώς!

Ελληνικό debate 2019. Ποιοι, πότε, πώς!

Οι λεπτομέρειες της προσεχούς… τηλεμαχίας.

Debate… ενόψει. Η Διακομματική Επιτροπή συνεδρίασε και αποφασίστηκε η «τηλεμαχία» ενόψει των εκλογών να διεξαχθεί τη Δευτέρα 1 Ιουλίου. Η… τηλεμαχία, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και για τις Ευρωεκλογές αλλά αρνήθηκε σθεναρά η Νέα Δημοκρατία, θα λάβει χώρα ελάχιστα 24ωρα πριν από τις αρχαιρεσίες της 7ης Ιουλίου.

Ποιες οι λεπτομέρειες του debate;

  • Το… παρών θα δώσουν πέντε αρχηγοί κομμάτων: Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης (Νέα Δημοκρατία), Φώγη Γεννηματά (Κίνημα Αλλαγής / ΠΑΣΟΚ), Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ) και Βασίλης Λεβέντης (Ενωση Κεντρώων)
  • Οι εκπρόσωποι των κομμάτων διατύπωσαν τη θέλησή τους να μη συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή, όπως και θα γίνει.
  • Αποφασίστηκε επίσης να εκπροσωπηθούν μόνο τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Αρα μένει εκτός η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη που, βάσει δημοσκοπήσεων, φέρονται να μπαίνουν στη νέα Βουλή.
  • Συντονίστρια θα είναι η Δώρα Αναγνωστοπούλου της ΕΡΤ, που δεν θα έχει δικαίωμα για ερωτήσεις.
  • Ερωτήσεις θα απευθύνουν η Σία Κοσιώνη του ΣΚΑΪ, η Μάρα Ζαχαρέα του Star, ο Αντώνης Σρόιτερ του Alpha και η Ελλη Στάη του Open. Η δημοσιογράφος που θα εκπροσωπήσει τον ΑΝΤ1 θα είναι, ως αποκαλύψαμε αποκλειστικά, η Στεφανία Μουρελάτου αφού ο Νίκος Χατζηνικολάου γνωστοποίησε ότι δεν θα μετέχει, αφήνοντας αιχμές.
  • Απορρίφθηκε η πρόταση για απευθείας τηλεοπτική αντιπαράθεση Αλέξη Τσίπρα – Κυριάκου Μητσοτάκη. Κακώς…

Οπως κακώς στα debate εμφανίζονται πάντα, και μόνο, οι παρουσιαστές των ειδήσεων για να κάνουν ερωτήσεις.

Τα ιστορικά ελληνικά debates που κανείς δεν ξέχασε

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, εντός των προσεχών ημερών θα αποδοθούν από το Υπουργείο προς τα κόμματα, τόσο η προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση, όσο και η έκτακτη ενίσχυσή τους.