Ένα debate χωρίς κανένα νόημα…

Ένα debate χωρίς κανένα νόημα…

Η ενδοκομματική ενόχληση της ΝΔ, ο απευθείας διάλογος Τσίπρα – Μητσοτάκη και η μαγκιά του Χατζηνικολάου.

Για την 1η Ιουλίου… κλείδωσε λοιπόν το φετινό debate ενόψει των βουλευτικών εκλογών… έξι 24ωρα μετά. Και, δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση.

Ξεκινώντας από τα θετικά των αποφάσεων της διακομματικής για το debate, δεν θα υπάρξει ούτε αυτή τη φορά εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στο πάνελ.

Άρα τα νυν κοινοβουλευτικά κόμματα είναι πέντε, συν την «εκδιωγμένη» ΧΑ, συν τους Ανεξάρτητους Ελληνες που είναι άγνωστο πλέον αν υφίστανται ως κόμμα, πάντως στις εκλογές δεν θα έχουν ψηφοδέλτιο.

Στα συν επίσης ότι δεν κλήθηκαν αρχηγοί κομμάτων μόνο και μόνο επειδή οι δημοσκοπήσεις τους… βάζουν «μέσα» στην επόμενη Βουλή, ήτοι οι Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος.

Στα «μείον»… ένα και καλό. Και με την απόφασή του να μη μετάσχει στο φετινό debate ο Νίκος Χατζηνικολάου άνοιξε μεγάλο θέμα, για τους «μονόλογους» των τηλεμαχιών.

Και έχει δίκιο… βουνό ο «γνωστός άνκορμαν», τι να λέμε. Τι νόημα έχει ένα debate στο οποίο πέντε πολιτικοί αρχηγοί απαντούν σε ερωτήσεις πέντε δημοσιογράφων ενώ, κλασικά… εικονογραφημένα, η εκάστοτε παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ συντονίζει.

Ειλικρινά, ποιο το νόημα; Τι προσφέρουν στην πολιτική κουβέντα οι τετριμμένες ερωτήσεις και οι «ξύλινες» απαντήσεις; Εχει μείνει στην ιστορία το debate του 2004 όταν ρωτούσαν την Αλέκα Παπαρήγα για το πρόγραμμα του ΚΚΕ… αν κυβερνήσει.

Συν τοις άλλοις, ακόμη και ενδοκομματικά υπάρχει ενόχληση στη Νέα Δημοκρατία, από ορισμένες «συνιστώσες» που θεωρούν ότι κακώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε τον απευθείας διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς θα μπορούσε να βγει κερδισμένος. Τον εν λόγω απευθείας διάλογο έχει ζητήσει επισταμένως ο πρωθυπουργός, «ακόμη και στον ΣΚΑΪ με συντονιστή τον Πορτοσάλτε» ως είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής.