Έκτακτο! Θετική η ΕΡΤ για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ αλλά πετάει το μπαλάκι στη ΝΔ

Έκτακτο! Θετική η ΕΡΤ για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ αλλά πετάει το μπαλάκι στη ΝΔ

Χρησμός… α λα Δελφούς από τη δημόσια τηλεόραση.

Ανω κάτω τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League – και όχι μόνο, ύστερα από την ειδική σύσκεψη  στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού, για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2. Η ΕΡΤ και θέλει και προσφέρει, ως ειπώθηκε, στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή play offs και play out, το πρωτάθλημα της Super League 1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Στη συνάντηση εγκρίθηκαν λοιπόν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2. Οριστικά.

Επίσης, αποφασίστηκε, ως αναφέρει η ανακοίνωση, «να υιοθετηθούν οι προσφορές των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των  τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από τη δημόσια τηλεόραση. Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το Δ.Σ. της ΕΡΤ, σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει το μπαλάκι στη Νέα Δημοκρατία. Όπου «μετά τις εκλογές» σημαίνει, κατά ερμηνεία, και νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΕΡΤ, άρα μια διαδικασία αν μη τι άλλο χρονοβόρα (και εν μέσω καλοκαιριού). Η ΕΡΤ δηλώνει ότι θέλει, και δύναται να πληρώσει, και άλλα δικαιώματα από όσα έχει, ήτοι των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ αλλά ο εν λόγω, αυξημένος ευλόγως, προϋπολογισμός, θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών… της επόμενης κυβέρνησης!

Εκτός κι αν βέβαια δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ το βράδυ της Κυριακής, οπότε τα δεδομένα αλλάζουν…