Τον έβρισαν και γι' αυτό: Το καυστικό σχόλιο του Αρκά για τη Χρυσή Αυγή που παρερμηνεύτηκε (Pic)

Τον έβρισαν και γι’ αυτό: Το καυστικό σχόλιο του Αρκά για τη Χρυσή Αυγή που παρερμηνεύτηκε (Pic)

Αυτή τη φορά το «πέσιμο» ήταν πέρα για πέρα άδικο...

Είναι, παραδόξως, ο πιο «αναγνωρίσιμος» σκιτσογράφος της Ελλάδας, κι ας μην γνωρίζει κανένας (ή, έστω, ελάχιστοι) ποια είναι η πραγματική του ταυτότητα. Τα αδιαμφισβήτητα διαμάντια του παρελθόντος όπως το «Ξυπνάς μέσα μου το ζώο», οι «Χαμηλές Πτήσεις» ή το «Η ζωή μετά» τον ανέβασαν στην κορυφή, με τεράστια μερίδα του αναγνωστικού κοινού να τον λατρεύει.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Αρκά, ο οποίος, όμως, εδώ και μια διετία περίπου δέχεται συνεχή «πυρά», καθώς κατηγορείται πως με «Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού» ξεπέρασε τα όρια, κάνοντας ωμή προπαγάνδα υπέρ της ΝΔ και βάλλοντας συνεχώς εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Κάπως έτσι, με το αρνητικό «κύμα» εναντίον του να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, το τελευταίο του σκίτσο μετά τα τελικά αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της Κυριακής παρερμηνεύτηκε, με πληθώρα ανθρώπων να τον… κράζουν κάτω από τη σελίδα του στο Facebook.

Γιατί συνέβη αυτό; Πολύ απλά γιατί ο Αρκάς (απολύτως εύστοχα, είναι η αλήθεια) δανείστηκε ένα δίστιχο από το υπέροχο «Περιμένοντας τους Βαρβάρους» του Κωνσταντίνου Καβάφη, με τους αναγνώστες να εκλαμβάνουν πως το λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, αναφερόταν στην Χρυσή Αυγή που έμεινε, επιτέλους, εκτός βουλής.

Δείτε παρακάτω την σχετική φωτογραφία και θα καταλάβετε…

Τον έβρισαν και γι' αυτό: Το καυστικό σχόλιο του Αρκά για τη Χρυσή Αυγή που παρερμηνεύτηκε (Pic)