Ποιος… ΣΚΑΪ; Τέσσερις δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3, βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος… ΣΚΑΪ; Τέσσερις δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3, βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ

Και παραλίγο να βγάλει… έξι.

ΟΚ, σύμφωνοι, να λέμε για τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΚΑΪ.

Τη νέα κυβέρνηση που έχει εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον Κωσταντίνο Ζούλα, και τη νέα κυβέρνηση που εξέλεξε βουλευτές τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και, παραλίγο, τον άλλοτε «Ποταμίσιο Δημήτρη Τσιόδρα που όμως δεν τα κατάφερε στην Α’ Αθηνών.

Τι να πει όμως κανείς για την ΕΡΤ3 και τον ΣΥΡΙΖΑ; Το τρίτο τη τάξει κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης εκπροσωπείται στο ελληνικό κοινοβούλιο με τέσσερις βουλευτές, όλοι εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ!

  • Η σκηνοθέτης Κυριακή Μάλαμα, που εξελέγη στο νομό Χαλκιδικής ως η μόνη βουλευτής του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.
  • Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Δώρα Αυγέρη εξελέγη στη Β’ Θεσσαλονίκης, αφήνοντας μάλιστα εκτός τον άλλοτε υπουργό Δημήτρη Μαρδά.
  • Ο δημοσιογράφος και τέως υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης βγήκε τρίτος σε σταυροδοσία στην Α’ Θεσσαλονίκης.
  • Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης επανεξελέγη στην Α’ Θεσσαλονίκης, όντας στην 5η και τελευταία εκλόγιμη θέση.

Αν είχαν εκλεγεί και οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, η Σύνθια Σάπικα και ο Δημήτρης Βενιέρης θα μιλούσαμε για μισή ντουζίνα βουλευτές της ΕΡΤ3!

ΣΚΑΪ – ΕΡΤ3 σημειώσατε… διπλό λοιπόν.