Στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη η ΕΡΤ, το ΑΠΕ και η ΕΥΠ - Άρχισαν οι πρώτες παραιτήσεις σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

Με σφραγίδα Μητσοτάκη: Τα νέα πρόσωπα του ΑΠΕ

Τι σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο.

Σημαντικές αλλαγές στα κρατικά ΜΜΕ έφερε η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Τόσο η ΕΡΤ όσο και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων πέρασαν στη δικαιοδοσία του Πρωθυπουργού με προεδρικό διάταγμα. Αυτό σημαίνει ότι οποιεσδήποτε αλλαγές περνούν από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τις πρώτες ώρες ανάληψης της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη παραιτήθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος αλλά και ο επικεφαλής του ΑΠΕ Μιχάλης Ψύλλος. Με άλλα λόγια η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να βρει νέα πρόσωπα για να τα αντικαταστήσει.

Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» στις 4 Σεπτεμβρίου οπότε και λήγει η θητεία της προηγούμενης διοίκησης θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πλήρωση της θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΑΠΕ. Το όλο θέμα χειρίζεται προσωπικά ο Πρωθυπουργός σε συνεργασία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνο Ζούλα.

Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» τέσσερις είναι οι πιθανοί υποψήφιοι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, Δημήτρης Τσιόδρας, Γιώργος Βλαστάρης και Πέτρος Τρουπιώτης εξετάζονται για τη θέση.

Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» ο Μπάμπης Παπαδημητρίου θα επιθυμούσε να παρουσιάσει εκπομπή στην ΕΡΤ, ενώ ο Πέτρος Τρουπιώτης είναι στον χώρο της δημοσιογραφίας τα τελευταία 30 χρόνια έχει περάσει από το ΑΠΕ. Ο Γιώργος Βλαστάρης είναι συνταξιούχος και δεν ασχολείται ενεργά με τη δημοσιογραφία

Για τον Δημήτρη Τσιόδρα οι απόψεις διίστανται. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ενδιαφέρεται για τη θέση του προέδρου του ΑΕΠ αλλά θα ήθελε μία πιο πολιτική θέση. Διεκδίκησε πάντως Γενική Γραμματεία χωρίς να τα καταφέρει. Είχε ακουστεί και το όνομα του Κωνσταντίνου Ζούλα ωστόσο πιο πιθανό είναι να αναλάβει επικεφαλής της ΕΡΤ. Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» το κυβερνητικό επιτελείο επιθυμεί ένα πρόσωπο που γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΑΠΕ.