Ραγδαίες εξελίξεις… στο παρά πέντε: Ο Άρης στη Nova, συμφωνία με ΕΡΤ

Ραγδαίες εξελίξεις… στο παρά πέντε: Ο Άρης στη Nova, συμφωνία με ΕΡΤ

Στο «τσακ» βρέθηκε η λύση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος ενώ ο Άρης αλλάζει τηλεοπτική στέγη.

Είναι πλέον οριστικό: Ο Άρης αλλάζει τηλεοπτική στέγη και πηγαίνει στη Nova ως αναφέρει το sdna. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και το συνδρομητικό κανάλι θα δείξει αύριο τον αγώνα των «κιτρίνων» με τον ΟΦΗ.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα δεχτεί την μείωση που έχει προτείνει η κρατική τηλεόραση και στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησαν οι επαφές με το συνδρομητικό κανάλι.

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών ευδοκίμησαν και η πρεμιέρα μάλιστα θα γίνει από το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ, το Σάββατο στις 21:00 (εκτός κι αν αλλάξει η ώρα).

Τούτο φέρνει τη Super League σε μια… καλύτερη κατάσταση. Η συμφωνία του Άρη (έναντι περίπου 2 εκατ. ευρώ ετησίως) με τη Nova… αλαφραίνει το ταμείο της ΕΡΤ, η οποία κρατάει τέσσερις ομάδες ενώ η μείωση θα είναι αρκετά μικρότερη, περί το 10-12% για τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του Ατρόμητου, της Λαμίας, της Ξάνθης και του Παναιτωλικού.

Από βδομάδα δε, θα συγκληθεί γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΡΤ, ώστε να εγκριθούν και τυπικά η αποδέσμευση του Άρη και η επικαιροποιημένη σύμβαση με Super League 1 και Super League 2, με την τελευταία να υφίσταται μείωση που θα κυμαίνεται στο 40%, ίσως και λιγότερο.

Με αυτά τα δεδομένα το τηλεοπτικό πρόγραμμα της πρεμιέρας διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 24/8

  • 19:00 Λαμία – Παναθηναϊκός, ΕΡΤ
  • 21:00 Άρης – ΟΦΗ, Nova
  • 21:30 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης, Nova

Κυριακή 25/8

  • 18:45 Ατρόμητος – ΑΕΛ, ΕΡΤ
  • 19:15 Πανιώνιος – Βόλος, Nova
  • 20:00 ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός, PAOK TV
  • 22:00 ΑΕΚ – Ξάνθη, Nova