Αποκάλυψη! Διπλή… και VARιά η ευθύνη από Λίγκα και Nova

Αποκάλυψη! Διπλή… και VARιά η ευθύνη από Λίγκα και Nova

Το παρασκήνιο πίσω από τον VAR και τη μετάδοση των αγώνων.

Viral έγιναν από χθες, ημέρα πρεμιέρας της Super League, οι… VARίστες του πρωταθλήματος που απέτυχαν στην… άρση. Οι διαιτητές και οι χειριστές του VAR, ο οποίος ήταν να ξεκινήσει από την 3η αγωνιστική αλλά στη Λίγκα, ορισμένοι, βιάστηκαν…

Το ζήτημα δεν είναι τόσο αν ήταν ή δεν ήταν πέναλτι τρεις φάσεις, στα ματς Αρης – ΟΦΗ, Λαμία – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – Αστέρας, όσο η χρήση του VAR ως νέο «όπλο» στο ποδόσφαιρο, στη μετάδοση και στη διαιτησία.

Στη Λαμία δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού ενώ, αργότερα, γλίτωσε την αποβολή ο Μακέντα. Στο Καραϊσκάκη δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Αστέρα προς το τέλος ενώ στον διαιτητή έδειξαν κάτι πλάνα από το… διάστημα, χωρίς να είναι σε θέση (αν ήθελε…) να αποφασίσει αν ήταν ή όχι πέναλτι κι αν υπήρξε οφσάιντ στη φάση. Και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Ιντέγε τραβήχτηκε, έπεσε και το ματς συνεχίστηκε για λίγο, έως ότου να λήξει.

Και η ευθύνη της Nova δεν είναι μικρή. Είναι… VARιά, και διπλή.

Αποκάλυψη! Διπλή… και VARιά η ευθύνη από Λίγκα και Nova

Κατ’ αρχάς, την τηλεοπτική παραγωγή όλων των αγώνων της Super League (πλην βεβαίως τον αγώνων του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ελέω PAOK TV) ανέλαβε, και για την ΕΡΤ και για τα… δικά της, η Nova με ανάθεση από τη Λίγκα. Ωστόσο, βάσει της προκήρυξης του VAR, δεν γίνεται η Nova να είναι και η εταιρεία προβολής των αγώνων και η εταιρεία παραγωγής αυτών! Οπότε;

Σιγή ασυρμάτου εδώ και ημέρες στον συνεταιρισμό! Εννοείται πως η ανέθεση θα πρέπει να ξαναγίνει.

Δεύτερον, ότι δύο κάμερες πίσω από τις εστίες στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα, ως μαθαίνουμε, δεν… λειτουργούσαν. Δύο κάμερες από τη Nova και σε αγώνα του Ολυμπιακού, που έχει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο; Κι όμως. Κι έτσι, ο μεν διαιτητής δεν είδε ποτέ το σωστό reply και ο δε VARίστας δεν το είδε ποτέ!

Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο…