Η νέα International Swimming League στο Eurosport για δύο χρόνια

Η νέα International Swimming League στο Eurosport για δύο χρόνια

Και τα επτά μίτινγκ θα καλυφθούν από το Eurosport και το Eurosport Player.

Η πρόθεση του Eurosport να παρουσιάζει τις ιστορίες των αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με τελικό προορισμό το Τόκιο 2020 συνεχίζεται με απόκτηση των δικαιωμάτων της International Swimming League (“ISL”) για τα επόμενα δύο χρόνια.

Στην ISL αναμένεται να πάρουν μέρος κάποια από τα κορυφαία ονόματα του αθλήματος, όπως οι Adam Peaty, Katie Ledecky, Cate Campbell, Federica Pellegrini, Florent Manaudou στην 1η επαγγελματική λίγκα του αθλήματος για την κατηγορία ελίτ των κολυμβητών.

Το Eurosport εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα (Ζωντανά και σε μαγνητοσκόπηση) στην Ευρώπη και στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού για το 2019 και το 2020 (εκτός Αυστραλίας).

Μέσω της ISL οι φίλοι της κολύμβησης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία πρωτοποριακή παραγωγή κι ένα ζωντανό σόου, που δεν έχουν παρακολουθήσει ποτέ μέχρι σήμερα, κατά τη διάρκεια των μίτινγκ.

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να διεξάγονται σε λιγότερο από έναν χρόνο, η International Swimming League θα αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία των φιλάθλων να παρακολουθήσουν τους καλύτερους κολυμβητές του πλανήτη να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον πριν ταξιδέψουν στην Ιαπωνία το επόμενο καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ISL, το Eurosport απέκτησε παράλληλα τα ψηφιακά δικαιώματα αλλά και τα αποκλειστικά δικαιώματα αδειοδότησης σε ολόκληρο τον κόσμο (εκτός των ΗΠΑ και της Αυστραλίας).

Ο Laurent Prud’homme, SVP Rights Acquisitions & Syndication του Eurosport, σχολίασε: “Η συμφωνία με την ISL είναι στρατηγικής σημασίας για το Eurosport, καθώς, αφενός ενισχύει το χαρτοφυλάκιό μας με τα αποκλειστικά δικαιώματα κι αφετέρου συνεχίζουμε την αφήγηση των Ολυμπιακών ιστοριών, προβάλλοντας κατά ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 70%, τα αγωνίσματα των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων σε ολόκληρο τον κόσμο.”

“Η ISL θα δώσει την ευκαιρία στους κολυμβητές παγκόσμιας κλάσης να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να προβάλλουμε αυτή τη νέα, συναρπαστική διοργάνωση σε εκατομμύρια φιλάθλους, σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσα απ’ όλες τις οθόνες.”

Από την πλευρά του ο Konstantin Grigorishin, ISL President, τόνισε: “Είμαστε πανευτυχείς που συνεργαζόμαστε με το Eurosport, έναν από τους καλύτερους και βασικότερους προορισμούς των φιλάθλων στον πλανήτη. Με αυτή τη συμφωνία η International Swimming League θα επωφεληθεί από την μαζική κάλυψη στην Ευρώπη.”

Με τις ομάδες των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ουγγαρίας να λαμβάνουν μέρος, η International Swimming League ξεκινά με το 1ο από τα επτά μίτινγκ στην Indianapolis των ΗΠΑ τον προσεχή Οκτώβριο και η διοργάνωση ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο με τον τελικό στη Mandalay Bay του Las Vegas.

Το πρόγραμμα:

  • 5-6 Οκτωβρίου 2019 – IU Natatorium, Indianapolis, ΗΠΑ
  • 12-13 Οκτωβρίου 2019 – Aquatic Swimming Complex, Napoli, Italy
  • 19-20 Οκτωβρίου 2019 – The LISD Westside Aquatic Center, Lewisville, Texas, USA
  • 26-27 Οκτωβρίου 2019 – Duna Area, Budapest, Hungary
  • 16-17 Νοεμβρίου 2019 – Natatorium at the Eppley Recreation Center, Maryland, USA
  • 23-24 Νοεμβρίου 2019 – London Aquatic Centre, Great Britain
  • 20-21 Δεκεμβρίου 2019 – Mandalay Bay Resort and Casino, Las Vegas, USA