Γυναικεία… κυριαρχία στα ανανεωμένα δελτία

Γυναικεία… κυριαρχία στα ανανεωμένα δελτία

Τέσσερις όμορφες παρουσιάστριες, δύο πολύπειροι παρουσιαστές κι ένα πρόσωπο που αναζητείται συνθέτουν το παζλ των κεντρικών δελτίων ειδήσεων τη νέα σεζόν.

Η νέα σεζόν σιγά σιγά ξεκινά στα ιδιωτικά, και μη, πανελλαδικά κανάλια που παίρνουν τα μέτρα τους ενόψει της «μάχης» της τηλεθέασης. Στην οποία σημαίνοντα ρόλο παίζουν φυσικά και τα νούμερα που φέρνουν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Ο Alpha… αμετακίνητος, συνεχίζει με το δελτίο του στη ζώνη των 19:00 που το έχει καθιερώσει πρώτο σε τηλεθέαση στο σύνολο των δελτίων της ελληνικής τηλεόρασης, πάντα φυσικά με τον Αντώνη Σρόιτερ. Η αλλαγή ιδιοκτησία και η απόκτηση του καναλιού από την οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν επηρέασε το δελτίο του καναλιού, που συνεχίζει με την… ίδια συνταγή.

Το «ομόσταυλο», πλέον, κανάλι του Alpha είναι το Star, τα δύο δελτία βγαίνουν μάλιστα πλέον από το ίδιο στούντιο, στη νέα Κηφισιά. Αν και υπήρξαν σκέψεις για αλλαγές, τούτες ακόμη δεν έχουν γίνει πράξη και, εντέλει, δεν αναμένεται. Σκέψεις που ήθελαν να αποσύρεται η Μάρα Ζαχαρέα, η οποία ούτως ή άλλως έχει κομβικό ρόλο στο κανάλι, και να τη διαδέχεται η Κατερίνα Παναγοπούλου που παρουσιάζει τα δελτία του Σαββατοκύριακου.

Η οποία Παναγοπούλου γράφεται (σ.σ. όχι η ίδια, το όνομά της) για το δελτίο της «νέας ΕΡΤ», όπου «νέα» βάλτε το «με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας». Δεδομένα αποχώρησε από το δελτίο η Δώρα Αναγνωστοπούλου, της οποίας η σύμβαση για το εν λόγω πόστο έληξε, δεδομένα υπάρχει έτοιμη διάδοχος, η… προ-προκάτοχος Αντριάννα Παρασκευοπούλου, που έχει και καλές σχέσεις με τη νέα διοίκηση (ante portas είναι…) αλλά αναζητείται νέο, «φρέσκο» πρόσωπο. Γυναικείο.

Με το πιο «φρέσκο» γυναικείο πρόσωπο έκανε… all in στο στοίχημα της νέας σεζόν το Open, με το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη να γυρίζει σελίδα, αφήνοντας στην άκρη από το δελτίο την Ελλη Στάη, και να στρέφεται στη Νίκη Λυμπεράκη. Η όμορφη παρουσιάστρια αποχώρησε από τον ΣΚΑΪ τον Ιούνιο, άμα τη λήξει του συμβολαίου της, καθώς δεν ικανοποιήθηκαν ορισμένες (και ουχί οικονομικές) αιτιάσεις της, αποδεχόμενη την πρόταση του «ανοιχτού καναλιού» που έκανε… διάνα στην επιλογή του.

Στο δε Φάληρο, συνεχίζουν το πλάνο που κρατά από τον… Σεπτέμβριο του 2007: Σία Κοσιώνη. Το «βαρύ πυροβολικό» του σταθμού… πατάει τα 40 τον προσεχή Μάιο, έγινε πρόσφατα μητέρα αλλά δεν έχει απωλέσει ούτε… σπιθαμή από τη δυναμικότητα που τη χαρακτηρίζει, μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Και την άνοιξη ανανέωσε για ακόμη δύο χρόνια το συμβόλαιό της με τον ΣΚΑΪ ενώ, κατά πάσα πιθανότητα, το δελτίο θα (ξανα, μανά) αλλάξει ώρα κι από τις 19:30 θα πάει στις 20:00 ή… λίγο νωρίτερα.

Στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει αναλάβει το δελτίο από τον Ιανουάριο του 2017 και συνεχίζει, από φέτος μάλιστα πιο ανανεωμένος καθώς έχει τεθεί επί τάπητος το πλάνο για την επαναφορά της εκπομπή τους, αυτή τη φορά στο κανάλι του Αμαρουσίου. «Ενικός» ή «Ενώπιος Ενωπίω», θα δείξει…

Τέλος, στο One που αναμένεται να προβάλλεται… κανονικά και με το νόμο από τον Οκτώβριο και τηλεοπτικά, και όχι μόνο διαδικτυακά ή μέσω συνδρομητικών, η επιλογή για την παρουσίαση του δελτίου ήταν επίσης… γυναικεία. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου, ύστερα από την εξαιρετική της παρουσία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, θα γίνει η πρώτη παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του νέου καναλιού, που σχεδιάζεται από τους ανθρώπους του.