Επαρχιακή εφημερίδα συμπλήρωσε 104 χρόνια ζωής

Επαρχιακή εφημερίδα συμπλήρωσε 104 χρόνια ζωής

Η ιστορία της «Ροδιακής».

Μεγαλώνει και… καμαρώνει. Για την πορεία της, την ιστορία της, για το γεγονός ότι στις δύσκολες αυτές εποχές από κάθε άποψη, η εφημερίδα μπορεί και στέκεται στην ισχυρότερη θέση (τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική μας έκδοση) ανάμεσα σε δεκάδες ειδησεογραφικά Μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρη τη χώρα, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.

Η «Ροδιακή» συμπλήρωσε 104 χρόνια ζωής στις 3 Σεπτεμβρίου! Είναι η αρχαιότερη εφημερίδα της Δωδεκανήσου και μία από τις εννέα πιο παλιές εφημερίδες σε ολόκληρη τη χώρα.

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 3 Σεπτεμβρίου του 1915 με ιδιοκτήτες τον διδάσκαλο Εμμανουήλ Καλαμπίχη και Κυριάκο Αναστασιάδη. Η εφημερίδα παρέμεινε στην κυκλοφορία έως τον Σεπτέμβριο του 1939, έως ότου ο Ιταλός κατακτητής – διοικητής των νήσων και Τετράρχης του Φασισμού, Cessare Maria De Vecchi απαγόρευσε την κυκλοφορία της.

Τα όσα έγραφε η «Ροδιακή» τότε ενοχλούσαν τους καθεστωτικούς της εποχής. Το έντυπο επανακυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου του 1948 όταν η Δωδεκάνησος απελευθερώθηκε πλέον και ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη Ελλάδα, με ιδιοκτήτη διευθυντή τον Εμμανουήλ Καλαμπίχη. Από τότε μέχρι σήμερα εκδίδεται καθημερινά, έξι μέρες την εβδομάδα, καλύπτοντας κυρίως την τοπική ειδησεογραφία σε όλα τα επίπεδα.

Η «Ροδιακή» σήμερα, είναι μια από τις μεγαλύτερες επαρχιακές εφημερίδες σε ολόκληρη τη χώρα. Στελεχώνεται από εξειδικευμένο, σε όλους τους τομείς, προσωπικό. Πτυχιούχους – επαγγελματίες δημοσιογράφους, κατηρτισμένους τεχνικούς και άψογα οργανωμένο τμήμα διαφήμισης – λογιστηρίου.

Επαρχιακή εφημερίδα συμπλήρωσε 104 χρόνια ζωής

Διατηρεί σταθερά εδώ και πολλές δεκαετίες την πρώτη θέση σε κυκλοφορία, στην περιοχή της Δωδεκανήσου τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική ενημέρωση. Κατά μέσο τους τελευταίους 12 μήνες κατάφερε να εκτοξεύσει τις διαδικτυακές επισκέψεις των μοναδικών αναγνωστών της στα ύψη, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το σύνολο των μοναδικών επισκεπτών (unique visitors) αναγνωστών καθημερινά ξεπερνά τις 58.000.

Μόνο για το 2018 περισσότεροι από 8,9 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο αλλά κυρίως από τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη χώρα, επέλεξαν να ενημερωθούν μέσα από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα για όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής των νησιών (π.χ. πολιτικά θέματα, πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, αστυνομικές και δικαστικές υποθέσεις, ψυχαγωγία κλπ.).

Πρόκειται για έναν αριθμό πραγματικά πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα, ο οποίος κατατάσσει την ιστοσελίδα rodiaki.gr πρώτη σε ολόκληρο το Αιγαίο, όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και πολλές δεκαετίες και με την έντυπη μορφής της εφημερίδας της.

Να τα… διακοσαρίσει!