Η νέα εποχή της… ΥΕΝΕΔ;

Η νέα εποχή της… ΥΕΝΕΔ;

Σχολιάζουν στην Αγία Παρασκευή.

Η Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων, η γνωστή ΥΕΝΕΔ, ήταν ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός των Ενόπλων Δυνάμεων, και ο οποίος υπαγόταν στην ευθύνη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.

Η πρώτη του εκπομπή έγινε στις 27 Φεβρουαρίου του 1966, τέσσερις μέρες μετά την έναρξη των τηλεοπτικών εκπομπών του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ) και αρχικά ως Τηλεόρασις Ενόπλων Δυνάμεων. Την 1η Οκτωβρίου 1982, με το νόμο 1288 η ΥΕΝΕΔ αποστρατιωτικοποιήθηκε και υπήχθη στο Υπουργείο Προεδρίας.

Αλλά η… λέζα έμεινε.

Κύκλοι στην Αγία Παρασκευή έκαναν λόγο λοιπόν για νέα… ΥΕΝΕΔ στο Ραδιομέγαρο. Κύκλοι… υπερκομματικοί και σχολιάζοντας τα πεπραγμένα του Κωνσταντίνου Ζούλα ως νέου προέδρου της ΕΡΤ, έστω και… εξ αποστάσεως.

Προκάλεσε λοιπόν ποικίλα σχόλια ότι στο δελτίο της η ΕΡΤ επέλεξε να… αβαντάρει την κατάθεση του Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση της Novartis. Μια αβάντα ενώ το Μαξίμου, με τις «διαρροές» Μητσοτάκη για τον Τσίπρα, έχει επιλέξει να αφήσει σε δεύτερη μοίρα τον πρώην πρωθυπουργό.

Επίσης, ως μάθαμε, από το δελτίο… κόπηκε η είδηση, ότι η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη (σε σχέση με το ΑΕΠ) στην Ευρώπη ως προς τις επενδύσεις που ενεργοποιήθηκαν στο πλαίσιο του «Σχεδίου Γιουνκέρ», ως ανακοίνωσε η Κομισιόν.